Bibian Mentel start wandelmarathon voor KWF

Knipsel

Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel start een wandelmarathon van 42 kilometer voor de tv-show Marathon tegen kanker van KWF Kankerbestrijding. Afgelopen maand is ze voor de achtste keer schoon verklaard van kanker. Ondanks haar prothese, wandelt ze uit dankbaarheid op woensdag 17 mei mee in de stoet van Amsterdam naar Alkmaar. Daarmee wil ze zo veel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Marathon tegen kanker is op woensdag 17 mei vanaf 21.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en wordt live uitgezonden vanaf het Waagplein in Alkmaar.

Nieuwe doorbraken in kankeronderzoek

“In 1999 kreeg ik voor het eerst de diagnose kanker en verloor ik mijn onderbeen. Afgelopen jaar keerde de kanker voor de achtste keer terug. Artsen dachten niets meer voor mij te kunnen betekenen, tot de komst van een nieuwe bestralingsmethode. Dankzij de medische wetenschap kreeg ik vorige maand het verlossende nieuws schoon te zijn. Onderzoekers kunnen meer van dit soort nieuwe doorbraken in kankeronderzoek te forceren, maar daar is geld voor nodig. Ik zet mij in voor Marathon tegen kanker om dat geld bij elkaar te krijgen”, aldus Bibian Mentel.

Lange stoet wandelaars

De meervoudig snowboardkampioen wandelt op 17 mei in een lange stoet van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam naar het Waagplein in Alkmaar. Iedereen kan met haar meelopen. Onderweg wordt de stoet steeds groter, doordat mensen onderweg instappen. Op het Waagplein in Alkmaar wacht de lopers een warm onthaal door de toeschouwers van de live tv-show Marathon tegen kanker. Opgeven kan via www.marathontegenkanker.nl

Live tv-show op 17 mei

Marathon tegen kanker wordt live gepresenteerd vanaf het Waagplein in Alkmaar door Caroline Tensen en is op woensdag 17 mei vanaf 21.20 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Lees ook:Fantastisch: 16.000 nieuwe donateurs voor KWF
Lees ook:Caroline Tensen verloor een goede vriendin aan de gevolgen van kanker #marathonlive
Lees ook:Sta ook op tegen Kanker!
Lees ook:Sta op tegen kanker!
Lees ook:Sta Op Tegen Kanker levert ruim 35.000 donateurs op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>