Krijgt 24Kitchen onze kids weer aan de spruiten?

Roberta-Pagnier-en-Jochem-van-Gelder-in-_Zoete-Spruiten_

In het nieuwe tv-programma ‘Zoete Spruiten’ helpt 24Kitchen-chef Roberta Pagnier ouders in de ‘strijd aan tafel’ tijdens het avondeten. Samen met Jochem van Gelder achterhaalt ze waarom kinderen gerechten met bijvoorbeeld witlof, spruitjes of zuurkool laten staan. Op basis van de ongezouten mening van de jonge fijnproevers maakt zij met dezelfde ingrediënten een nieuw gerecht en geeft zij ouders tips om kinderen weer aan de groenten te krijgen. De kinderen mogen vervolgens in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant proeven en hun oordeel geven. Of Roberta erin slaagt de kinderen te overtuigen is vanaf 3 juni elke zaterdag om 18.00 uur te zien op 24Kitchen.

Dat het avondeten voor ‘strijd aan tafel’ kan zorgen, blijkt uit onderzoek van 24Kitchen onder 149 kinderen en hun ouders. Tijdens de audities voor het tv-programma ‘Zoete Spruiten’ kregen gezinnen vragen voorgelegd over het gezamenlijk avondeten. 62% van de ondervraagde gezinnen geeft aan minstens één keer per week ‘strijd aan tafel’ te hebben over het eten van groenten. 15% geeft zelfs aan (bijna) elke dag strijd te voeren. Ook is er gevraagd naar de minst favoriete groenten. In de top drie staat witlof bovenaan met een 3,7, op de voet gevolgd door spruitjes (3,9) en bietjes (4,3). Spinazie krijgt een 7,4 en is daarmee de groente die kinderen zonder (al te veel) problemen eten.

Kidsproof

In ‘Zoete Spruiten’ schiet 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting, ouders te hulp en geeft zij tips om lekkere, kidsproof gerechten te maken. “Door te variëren met structuur, smaak, kleur en presentatie worden champignons of tomaten opeens wel aantrekkelijk om te eten. Of ze hebben het niet eens door dat ze het eten. Zo kun je champignons ‘verstoppen’ in Aziatische toverballen en maak je van tomaten een goedgevulde Mexicaanse soep met zelfgemaakte tortillachips. Wedden dat jouw ‘moeilijke eter’ straks het bordje leegeet!?”, aldus Roberta.

Ongezouten mening

Om de ongezouten mening van de kinderen boven tafel te krijgen heeft Roberta kindervriend Jochem van Gelder gevraagd haar te helpen in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant. Iedere aflevering bespreekt hij met de kinderen een ingrediënt om zo te achterhalen waarom zij het niet lekker vinden. “Ik vraag de kinderen wat zij wel en niet lekker vinden en vervolgens gaan we het ingrediënt proeven. Dat levert veel vieze gezichten op en opmerkingen die ouders liever niet horen”, zegt Jochem van Gelder. “Daarna gaat Roberta met het ingrediënt aan de slag en serveert zij haar gerecht in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant. Daar mogen de kinderen proeven en hun oordeel geven. Iedere week is het weer een culinaire uitdaging: lukt het Roberta om de zoete spruiten aan het eten te krijgen?”

‘Zoete Spruiten’ is vanaf 3 juni elke zaterdag om 18:00 uur te zien op 24Kitchen. 

Klik hier voor de trailer van ‘Zoete Spruiten’.

Lees ook:Eet jij al 2×2 groente en fruit?
Lees ook:Hoe leer je kinderen groente eten?
Lees ook:Kinderen leren ouders hoe zij graag groenten en fruit eten
Lees ook:Kinderen eten gezonder als je samen eet
Lees ook:EHEC-infectie: het is de taugé!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>