Onze jeugd is te dik….

koelkast

Sinds de komst van de Gezonde Schoolkantine, geïnitieerd door het Voedingscentrum, is er al een hoop verbeterd ten aanzien van gezondere tussendoortjes. Diverse partijen, zoals cateraars en toeleveranciers, hebben zich ingezet om het aanbod verantwoorder te maken voor leerlingen en studenten. Maar wat ligt er nu precies in die kantine, is daar nog steeds het broodje kroket, frietje en koek verkrijgbaar? Want met een zilveren schaal mag een deel van het aanbod nog steeds minder verantwoord zijn. En hoe groot is het aandeel van de gezondere aankopen? Of leerlingen die naar de supermarkt gaan om hun lekkere trek te stillen, omdat ze vaak de kantine net iets te duur vinden?

Hoe kunnen we nu scholieren laagdrempelig en betaalbaar een bewustere keus laten maken? dachten drie partijen een paar maanden geleden. Vendingland, Vrumona en Food2Smile bundelden hun krachten en ontwikkelden in korte tijd een vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en frisdranken. Food&Drinks2Smile; de kwaliteit van een machine van Vendingland, de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile. Bijna het hele assortiment blijft

We willen onszelf nu eenmaal af en toe verwennen met iets lekkers, uitbannen van snoep en snacks is daarom ook een utopie en werkt averechts. De Food&Drinks2Smile zit vol lékkere verantwoorde en betaalbare snacks waardoor we wél af en toe dat verwenmomentje kunnen hebben zonder dat we meteen de consequenties moeten ervaren. De hoop is dan ook dat een boel scholen en sportkantines het aankomende seizoen zullen kiezen voor dit laagdrempelige en verantwoorde aanbod.

De cijfers liegen er namelijk niet om. Onze jeugd is te dik, maar liefst 13,6% van de jongeren tussen de 4 en 17 jaar en 15,6% tussen de 12 en 17 jaar. Zoals de vooruitzichten eruit zien zal dit cijfer alleen nog maar stijgen. Eten ze soms te veel, te ongezond of bewegen ze te weinig? De overheid trekt ieder jaar miljoenen uit om obesitas onder jongeren terug te dringen, maar zien we daar al resultaten van? Een groot deel van de scholen heeft inmiddels een Gezonde Schoolkantine, maar moeten we ons niet afvragen of die wel altijd even gezond is? De Food&Drinks2Smile vendingmachine kan daarom voor een boel cateraars de oplossing zijn om op een laagdrempelige manier een breed verantwoord én lekker productaanbod te bieden.

Geïnteresseerden in de Food&Drinks2Smile kunnen contact opnemen met: [email protected]

Lees ook:34 kilo snoep per persoon per jaar
Lees ook:‘Snoep en snacks de school uit’
Lees ook:Scholieren willen best gezond snacken
Lees ook:Afspraken over gezondere kantine op scholen
Lees ook:Ook Nederland snoept slecht weer van zich af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>