Boek: Superfood voor Dummies

Wie wil er nou niet gezonder eten, afvallen en je weerstand versterken? Superfood voor Dummies helpt je daarbij. Dit ontzettend leuke boek is een onuitputtelijke bron van informatie over gezonde voeding, en superfood in het bijzonder. Als je na het lezen van dit boek nog geen zin krijg om gezonder te gaan eten, dan weet ik het niet meer!

Brent Agin (huisarts) en Shereen Jegtvig (auteur) leiden je op een luchtige, heldere en humoristische wijze door de wereld van superfood. Wat is superfood? Waarom heb je het nodig? Wat doet het voor je? Hoe bereid je het? En zelfs: hoe kweek je je eigen superfood?

Ook superfood in de vorm van supplementen komen aan bod, voor wie meer voedingsstoffen nodig heeft dan zijn voedingspatroon geeft. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vind het in dit boek terug. Wat dat betreft is het wel grappig dat de auteurs zich voorin het boek min of meer verontschuldigen dat het slechts een ‘kort overzicht’ is geworden!

Wie Superfood voor Dummies leest, ontdekt ook dat superfood meer is dan dure en ‘moeilijke’ vruchten als frambozen, bosbessen en açai-bessen. Ook een ‘gewone’ appel, banaan of druif mag tot superfood gerekend worden. Net als overigens forel en sardines, soja, walnoten, amandelen, spinazie, worteltjes en groene thee. Je merkt het al: het introduceren van superfood in je dagelijks leven is zo moeilijk niet.

In het boek vind je tips hoe je stap voor stap superfood in je voedingspatroon kunt introduceren. Bijvoorbeeld door te beginnen met twee soorten superfood per dag te eten, zoals één keer bij het ontbijt (havermout met magere melk)  en één keer bij het avondeten (broccoli).

En voor wie wat op gang geholpen wil worden, staan er achterin het boek recepten voor lekkere ontbijt-, lunch-, hoofdgerechten en snacks.

Ook zin gekregen om een duik te nemen in de wereld van de superfood? Gezondheid.blog.nl mag 3 exemplaren van Superfood voor Dummies (Pearson Education, €27,95) weggegeven. Mail vóór donderdag 2 juni naar [email protected] en misschien win jij dan wel zo’n superleuk boek!

Lees ook:Allemaal aan Het Nieuwe Eten
Lees ook:Wie doet er mee met de SuperFoodWeek?
Lees ook:Gezonder leven met dit boek: ‘De Poepdokter-Bakt ze bruin’
Lees ook:Het is nooit te laat om gezonder te leven
Lees ook:Gezondheid.blog gaat twitteren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>