5 tips voor magnesium rijk dieet

Je hebt er misschien nooit zo bij stil gestaan, maar magnesium is voor een gezonde voeding een belangrijk mineraal. Magnesium is namelijk bij meer dan 300 biochemische reacties betrokken. Wat dit mineraal zoal doet? Magnesium is samen met andere mineralen betrokken bij de botopbouw en het functioneren van de spieren. Magnesium ondersteunt het onderhoud van sterke tanden en draagt bij tot het verminderen van bepaalde vormen van vermoeidheid. Het activeren van enzymen in het lichaam is een belangrijke functie van magnesium. Daarnaast zorgt het voor een goede energiestofwisseling en de overdracht van prikkels in de spieren en zenuwbanen.

Vooral sporters verliezen veel magnesium door transpiratie en verbruiken meer magnesium door hun verhoogde koolhydraat-stofwisseling. Maar ook niet-sporters kunnen baat hebben bij extra magnesium, of een combinatieproduct van calcium en magnesium.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je lichaam voldoende magnesium opneemt? Je kunt het innemen in combinatie met calcium, maar ook voedingssupplementen bieden soms uitkomst. Hieronder vijf voedingsmiddelen die bijdragen aan een magnesiumrijk dieet.

  1. Groene groente
  2. Noten, zaden en pitten
  3. Brood  en graanproducten
  4. Soja en tofu
  5. Cacaopoeder

Wanneer er echt sprake is van een magnesiumtekort zijn de voedingsmiddelen van bovenstaand lijstje niet altijd voldoende. In zo’n geval is het wijs eens te kijken naar het aanbod aan magnesiumsupplementen in de vorm van tabletten, olie, zalf, poeder of capsules. Bij Vitamin Store zijn ruim vijfduizend verschillende magnesiumsupplementen verkrijgbaar. Je vindt er gezonde voedingssupplementen en kunt er per product eerlijk en deskundig advies krijgen.

Geen reacties // Reageer