Strijd tegen cholesterol opvoeren

Na de strijd tegen de sigaret, moet nu het gevecht beginnen tegen cholesterol. Met de vergrijzing op komst, gaat de vetachtige stof in het bloed jaarlijks miljoenen levens en miljarden euro’s kosten, waarschuwt de Europese denktenk voor de welzijnstaat, Stockholm Network.

Een hoog cholesterolgehalte in het bloed vergroot het gevaar van dichtgeslibde aderen, vooral in combinatie met hoge bloeddruk. Een hoog cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk zijn belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

De adviesgroep adviseert mernsen veel aan preventie te doen en statinen te nemen. Statinen zijn geneesmiddelen die de aanmaak van schadelijk cholesterol, het zogeheten LDL-cholesterol in de lever blokkeren. Zij verlagen de kans op hart- en vaatziekten met dertig procent, aldus de onderzoekers.

Bron: gezonderworden.nl

Lees ook:Dik kind heeft grotere kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Zoetstof blijkt prima bloeddrukverlager
Lees ook:Mediterraan eten goed voor je cholesterol
Lees ook:Goed cholesterol verlaagt mogelijk risico op darmkanker
Lees ook:”Goed’ cholesterol verlaagt kans op hartaanval niet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>