Radboud erkent schuld aan dood hartpatiënten

Het verhoogde aantal dode hartpatiënten in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen komt onder meer door fouten met de bloedstolling. De patiënten werden voor aanvang van de hartoperatie te veel of te weinig gestold, waardoor hun bloed tijdens de operatie te dik of juist te dun was. In beide gevallen leidde dit tot extra risico op bloedingen. Dit blijkt uit het onderzoek dat het ziekenhuis heeft gedaan naar alle overlijdensgevallen in het Hartlongcentrum in 2004.

Het ziekenhuis in Nijmegen heeft nu maatregelen genomen om de kans op sterfte na openhartoperaties te verkleinen. Uit het dossieronderzoek van het ziekenhuis blijkt ook dat bij zeven patiënten ‘de behandeling achteraf gezien beter had gekund’. Het ziekenhuis neemt binnenkort contact op met de nabestaanden om te praten over wat er is gebeurd.

Het ziekenhuis kwam vorig jaar negatief in het nieuws toen bleek dat er op de afdeling hartchirurgie meer mensen overleden na operaties dan in andere ziekenhuizen. Een specialist meldde in een interne e-mail dat hij zelf nooit in zijn eigen ziekenhuis onder het mes zou willen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Radboud kan tientallen klachten tegemoet zien
Lees ook:‘Ziekenhuis faalt bij aanpak uitbraak Klebsiella-bacterie’
Lees ook:Alle patiënten ziekenhuis Bernhoven gerustgesteld
Lees ook:Of is het St. Antonius in Nieuwegein het beste ziekenhuis?
Lees ook:Orgaandonor hoeft niet langer anoniem te blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>