‘Thuisbehandeling hartpatiënten succesvol’

Thuisbehandeling van hartkwalen verbetert de kwaliteit van leven van hartpatiënten en zorgt voor minder druk op de capaciteit van ziekenhuizen. Dat zijn de uitkomsten van een proef die vorig jaar door de Zwolse Isala-klinieken is uitgevoerd.

 

De proef was zo succesvol dat is besloten de thuisbehandeling van hartpatiënten als standaard zorg aan te bieden. Bij het zogenaamde [email protected] zijn tien gespecialiseerde verpleegkundigen betrokken. Bij zeventig procent van de veertig thuis behandelde patiënten hebben de verpleegkundigen de proef succesvol uitgevoerd. De patiënten hoefden niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. Gevolg voor het ziekenhuis bij de thuisproef is dat er minder bedden bezet zijn.

Volgens de Isala-klinieken is deze vorm van behandeling goedkoper en kwalitatief beter. Het gebruik van slimme technologie in combinatie met gespecialiseerde verpleegkundigen die nieuwe taken uitvoeren, maakt de zorg effectiever. Het Zwolse ziekenhuis noemt als bijkomend voordeel dat mensen met hartkwalen die thuis worden behandeld zich 'minder patiënt en meer mens' voelen.

Bron: bijzijn.nl 

Lees ook:Veel hartpatiënten in ziekenhuis gekwetst
Lees ook:Hartpatiënten hebben geen trek in WK-wedstrijd
Lees ook:Hartpatiënten revalideren thuis met de telefoon
Lees ook:Patiënten zijn tevredener over zelfstandige klinieken
Lees ook:Privé-kliniek moet gezondheid patiënt beter checken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>