Pure groente- en fruitsappen verhogen weerstand

Het is een veel gestelde vraag: zijn vruchtensappen even gezond als een stuk fruit? Over het algemeen worden pure groenten- en fruitsappen worden over het algemeen als gezond gezien. De sappen bevatten echter minder voedingsvezels dan verse groenten en fruit. Een Britse studie waarin de resultaten van 11 onderzoeken op een rij werden gezet, wijst echter uit dat de sappen qua gezondheidsbevorderende eigenschappen niet zoveel onderdoen voor verse producten.


Het effect van groenten en fruit in het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten heeft vooral te maken met antioxidanten en minder met de concentratie aan voedingsvezels.

In het wetenschappelijk tijdschrift International Journal of Food Sciences and Nutrition stellen de Britten dat de conclusie niet gerechtvaardigd is dat groente- en vruchtensappen minder waardevol zijn in het reduceren van het risico voor chronische ziekten dan verse groenten en fruit.

Bron: foodholland.nl

 

 

Lees ook:Rauwe groenten voorkomen beroerte
Lees ook:‘Waarschuw voor risico verse jus d’orange’
Lees ook:Diepvriesgroenten vaak gezonder dan vers
Lees ook:Diepvriesgroente gezonder dan vers
Lees ook:We willen geen vitaminepillen, maar eten ook te weinig groente en fruit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pure groente- en fruitsappen verhogen weerstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>