Veel verzadigd vet en zout in stamppot

Ben je een liefhebber van
stampotten? Dan kun je hem maar beter zelf maken en niet kant- en klaar in de
winkel kopen. Voorverpakte zuurkool- en andijviestampotten bevatten namelijk erg
veel zout en cholesterolverhogend verzadigd vet.

Dat blijkt uit een test die
de Consumentenbond vrijdag publiceert in de Gezondgids.

De
consumentenorganisatie onderzocht het zoutgehalte en de vetzuursamenstelling
van twintig kant-en-klaar stamppotten. Van deze maaltijden scoort 30 procent
slecht en 65 procent komt niet verder dan redelijk, stelt de bond.

De Consumentenbond heeft de
betrokken fabrikanten en winkeliers gevraagd de bereidingswijze te veranderen.
Ook herhaalt de bond de oproep aan de overheid om concrete afspraken te maken
met de levensmiddelenindustrie over een drastische beperking van het gebruik
van zout.

Te veel zout zorgt namelijk voor een hogere bloeddruk, wat de kans op
een beroerte of hartinfarct vergroot.

Lees ook:‘Jaarlijks 5000 doden door te veel keukenzout’
Lees ook:‘Te veel zout in glutenvrij brood’
Lees ook:Fruitdrankjes nauwelijks gezonder
Lees ook:We eten VEELS te veel zou, bond wil strengere aanpak
Lees ook:Gewone boterham blijft gezondste ontbijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>