Zoetstof blijkt prima bloeddrukverlager

Hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol? De kunstmatige zoetmaker oligofructose of OFS helpt volgens Chinese wetenschappers niet alleen een handje bij het afvallen, maar het verlaagt ook meteen de bloeddruk én het cholesterol. Dat zijn dus 3 klappen in één.

Oligofructose zit vaak als vervanger van suiker in producten als roomijs, zuivel en gebakt en maakt dat het product minder calorieën bevat.

De Chinezen ontdekten in een studie in een onderzoek onder 96 volwassenen tussen 32 en 63 jaar met een lichte te hoge bloeddruk dat een dagelijkse portie van 20 gram OFS de bloeddruk en cholesterol aanzienlijk laat dalen.

Bovendien verloren zij even veel gewicht als de controlegroep die een placebo kregen.

Volgens de wetenschappers moet er wel nog meer onderzoek gebeuren om te kijken of OFS ook beschermt tegen hartaanvallen en beroertes, waar een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol belangrijke risicofactoren van zijn.

Bron: HLN.be

Lees ook:Strijd tegen cholesterol opvoeren
Lees ook:Preventie hart- en vaatziekten kan stukken goedkoper
Lees ook:‘Pas op met cholesterolverlagend product’
Lees ook:‘Twee eieren per dag mag’
Lees ook:Gezonde leefstijl goed voor 15 jaar extra

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zoetstof blijkt prima bloeddrukverlager

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Zo kunstmatig is oligofructose ook weer niet. Het is een zoetstof van niets en bij 20 gram krijgen de meeste mensen gegarandeerd darmklachten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>