Noten zijn goed voor je cholesterol

Het eten van noten kan je cholesterol verlagen. Dat blijkt uit een analyse van 25 studies waarbij 600 mensen betrokken zijn. Een klein zakje noten – ongeveer 67 gram – per dag verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed met zo’n 7,4%.

Bovendien verlagen noten ook de hoeveelheid triglyceriden in het bloed. Triglyceriden zijn een vorm van vetopslag in je bloed. Ze zijn essentieel voor je lichaam, maar een te grote hoeveelheid triglyceriden in je bloed kan hart- en vaatziekten veroorzaken.

De Amerikaanse onderzoekers die het onderzoek leidden denken dat noten voorkomen dat cholesterol door het lichaam wordt vastgehouden.

Volgens Britse experts toont het onderzoek aan dat noten een belangrijk onderdeel vormen van een gezonde voeding, maar ze waarschuwen er wel voor om geen noten te eten die bedekt zijn met een laagje zout of suiker.

Bron: BBC

Lees ook:Mediterraan eten goed voor je cholesterol
Lees ook:Nieuwe vondst tegen hoog cholesterol
Lees ook:Darm speelt grote rol bij reguleren cholesterol in bloed
Lees ook:Handje noten goed voor de lijn
Lees ook:‘Noten goed voor een slanke lijn’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>