‘Twee eieren per dag mag’

Eieren bevatten lang niet zo veel cholesterol als wordt gedacht. Het is een van de misverstanden die de ronde doen. Maar het cholesterolgehalte van eieren blijkt de afgelopen 10 jaar ook nog eens flink verlaagd. En dus mag het ei weer, elke dag.

Als we de Amerikaanse wetenschappers tenminste mogen geloven die onderzoek deden naar de voedingswaarde van het ei. Zij ontdekten dat dat de hedendaagse eieren 13% minder cholesterol en 64% meer vitamine D bevatten vergeleken met 10 jaar geleden.

Dit wordt ondersteund door een Brits onderzoek waaruit blijkt dat een middelgroot ei ongeveer 100 mg cholesterol bevat, een derde van de 300 mg aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De reden dat het cholesterolgehalte van eieren in de afgelopen jaren flink is gedaald, zou komen door het verbod op beendermeel in kippenvoer dat na de BSE-crisis is ingevoerd.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een te hoog cholesterol niet zo zeer wordt veroorzaakt door het eten van eieren. Het lichaam kan cholesterol in voeding namelijk slecht opnemen. Een te hoog cholesterolgehalte wordt vooral veroorzaakt door erfelijke aanleg, het eten van veel verzadigd vet en overgewicht.

Bron: Healthy Lives

Lees ook:Dagelijks een ei is gezond én goed voor de lijn
Lees ook:Wat zit er in een ei?
Lees ook:Mediterraan eten goed voor je cholesterol
Lees ook:‘Drie eieren per week verhoogt kans op prostaatkanker’
Lees ook:Strijd tegen cholesterol opvoeren

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Twee eieren per dag mag’

 1. Michelle

  En zo’n ei verdient een mooi eierdopje!

    /   Reply  / 
 2. Petra Metz

  Ook choline is een hele gezonde stof in eieren die belangrijk is voor vet-houdende cellen in ons lichaam. Deze hebben wij veel in onze hersenen en daarom is deze stof belangrijk voor onze mentale gezondheid. Zie dit artikel:

  [link]http://www.natuvitaal.nl/een-ei-hoort-erbij/[/link]

    /   Reply  / 
 3. BHV herhaling

  Ei bevat antioxidanten die ouderdomsgebonden oogziekten kunnen tegengaan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>