Beetje alcohol goed voor het hart

Matige alcoholconsumptie – ongeveer één glas per dag – beschermt tegen hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de University of Calgary. Zij analyseerden de resultaten van 84 onderzoeken die tussen 1980 en 2009 zijn gedaan.

De Canadese wetenschappers concluderen dat een alcoholconsumptie van ongeveer één glas per dag leidt tot een daling van de kans op hart- en vaatziekten met 14 tot 25%, vergeleken met mensen die nooit alcohol drinken.

Ze benadrukken wel dat het bij één of twee glazen alcohol moet blijven. Meer drinken verhoogt juist het risico op een beroerte.

Het onderzoek is gepubliceerd in het medisch tijdschrift The British Medical Journal (BMJ). Een ander artikel van de hand van de zelfde groep auteurs toont aan dat een glas alcohol per dag ook het cholesterolgehalte van het bloed verbetert. Maar waarschuwen ze; dit alles is geen reden om alcohol te gaan drinken.

‘Dezelfde resultaten kunnen ook behaald worden met lichaamsbeweging en een gezond, gebalanceerd dieet’, vult Cathy Ross van de Britse Hartstichting aan.

Bron: BBC

Lees ook:Beschermend cadiovasculair effect alchohol sterker bij mannen
Lees ook:Alcohol verkleint kans op spierziekte ALS
Lees ook:Met een beetje wijn leef je langer
Lees ook:Jongeren komen te makkelijk aan alcohol
Lees ook:Whisky net zo goed voor je hart als wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>