Zeven walnoten per dag voor een gezond hart

Gezond leven hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn: slechts 7 walnoten per dag verlagen de kans op hart- en vaatziekten, schrijft de Daily Mail. De walnoot blijkt één van de gezondste noten te zijn.

Walnoten hebben – vergeleken met 8 andere noten – de meeste antixodanten. En ze zijn ook nog eens rijk aan gezonde vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Regelmatig noten eten zou de kans op hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en diabetes type 2 verlagen. Maar tot nu toe was niet bekend welke noten het gezondst zijn.

Daarom vergeleken wetenschappers van de University of Scranton in Pennsylvania 9 verschillende noten waaronder walnoten, hazelnoten, pinda’s en cashewnoten.
Walnoten kwamen als beste uit de bus.

‘Een handjevol bevat bijna twee keer zo veel antioxidanten als eenzelfde hoeveelheid van elke andere noot. Maar helaas eten mensen er weinig van’, aldus onderzoeksleider Dr Joe Vinson. ‘Dit onderzoek toont aan dat walnoten vaker deel zouden moeten uitmaken van een gezond voedingspatroon.’

Het onderzoeksteam ontdekte niet alleen dat walnoten meer antioxidanten bevatten, maar ook meer krachtige antioxidanten. De antioxidanten die in walnoten werden gevonden hadden tussen de 2 en 15 keer zoveel meer kracht dan vitamine E, wat bekend staat om zijn antioxidante eigenschappen.

Een van de grote voordelen van walnoten is volgens dr. Vinson dat walnoten in de oorspronkelijke staat worden gegeten, dus ongeroosterd. Door het roosteren gaat de kwaliteit van de antioxidanten achteruit.

Volgens Dr. Vinson biedt een hoeveelheid van circa 7 walnoten het meeste gezondheidseffect.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Noten zijn goed voor je cholesterol
Lees ook:‘Noten goed voor een slanke lijn’
Lees ook:Walnoten gezonder dan olijfolie
Lees ook:Handje noten goed voor de lijn
Lees ook:‘Popcorn gezonder dan groente en fruit’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zeven walnoten per dag voor een gezond hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>