Vier op de tien snackbars bakt nog altijd in slecht vet

Het aantal snackbars en cafetaria’s dat in gezond, vloeibaar vet frituurt, neemt langzaam toe. In 2010 gebruikte 61% van de ondernemers in de fastfood-sector vloeibaar frituurvet, een jaar eerder was dat nog 56%.

Dat blijkt uit een steekproef die de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) uitvoerde bij 588 bedrijven in deze sector. Heel erg hard met het gezond frituren gaat het echter niet.

Bij de start van de landelijke campagne Vloeibaar Frituren in 2004 zeiden initiatiefnemers Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO) dat het streven was dat driekwart van de ondernemers van cafetaria’s eind 2010 vloeibaar vet gebruikte. Die doelstelling is dus niet gehaald.

In het begin ging het nog voortvarend. Bij de start frituurde 33% van de ondernemers in vloeibaar vet, dat vele malen gezonder is voor hart- en bloedvaten dan vast vet. Na twee jaar gaf de helft van de snackbars het goede voorbeeld, maar daarna kwam de klad erin. Sinds twee jaar neemt het aantal overstappers toe, maar aan de 75% zitten we nog lang niet!

Bron: nVWA

 

Lees ook:Helft van de snackbars frituurt in vloeibaar vet
Lees ook:Snackbars bakken nog altijd massaal in slecht vet
Lees ook:Nieuwe doelstelling voor campagne Verantwoord Frituren
Lees ook:Patat wordt iets minder ongezond
Lees ook:Snackbar op gezonde toer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vier op de tien snackbars bakt nog altijd in slecht vet

  1. Voeding

    Tja, die grote blokken vet zijn nog altijd goedkoper helaas.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>