‘Cardiologen Spijkenisse maakten grote fouten’

De cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse hebben grote, mogelijk dodelijke fouten gemaakt in de behandeling van hun patiënten. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Ze zouden niet volgens de richtlijnen hebben gewerkt, waardoor er meerdere malen vermijdbare ernstige complicaties optraden. Dat staat in een rapport dat door een onafhankelijk bureau is opgesteld naar aanleiding van het hoge sterftecijfer in 2010.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft na het lezen van het rapport direct de afdeling cardiologie van het Spijkenisser ziekenhuis gesloten. Een dag later werd het hele ziekenhuis onder toezicht gesteld.

De inspectie spreekt in de krant over ’alarmerende constateringen’: ‘Door tekortkomingen in de behandeling hebben patiënten gezondheidsschade opgelopen en zijn er mogelijk zelfs door overleden.’

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Ziekenhuis Spijkenisse nu onder volledig toezicht inspectie
Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis moet afdeling cardiologie sluiten
Lees ook:Cardioloog en internist Ruwaard ziekenhuis aangeklaagd
Lees ook:IGZ wist al langer van problemen Ruwaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>