Cardioloog en internist Ruwaard ziekenhuis aangeklaagd

Nabestaanden van een 72-jarige man uit Spijkenisse hebben bij het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam aangifte gedaan tegen een cardioloog en internist van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De twee worden beschuldigd van zware mishandeling, poging doodslag en het in hulpeloze toestand laten van een patiënt in 2009.

Het Spijkenisser ziekenhuis ligt sinds een week stevig onder vuur. Een onderzoek naar het grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010 zorgde ervoor dat de hartafdeling per direct werd gesloten, het ziekenhuis onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) werd gesteld en vervolgens ook nog eens de vier cardiologen op non-actief werden gezet.

Komende weken onderzoekt het ziekenhuis samen met de IGZ in hoeverre er afgelopen jaren patiënten door fouten van de cardiologen zijn overleden.

Bron: AD

Lees ook:Ziekenhuis Spijkenisse nu onder volledig toezicht inspectie
Lees ook:IGZ wist al langer van problemen Ruwaard
Lees ook:Al 21 aangiften tegen Ruwaard Ziekenhuis
Lees ook:‘Cardiologen Spijkenisse maakten grote fouten’
Lees ook:Zeven klachten tegen Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>