Patiënten Ruwaard Ziekenhuis te snel gestorven

Artsen in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis hebben de dood van verschillende patiënten versneld, terwijl ze niet terminaal waren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad, dat in het bezit is van een vertrouwelijk rapport dat een onderzoeksbureau heeft opgesteld in opdracht van het ziekenhuis.

Volgens strafrechtdeskundige houdt dit in dat de artsen in het ergste geval kunnen worden vervolgd voor dood door schuld of zelfs moord.

Het ziekenhuis kwam twee weken geleden in opspraak om dat het sterftecijfers in 2010 wel erg hoog was. Onderzoek bracht verschillende misstanden aan het licht. Zo zouden artsen morfine gebruiken tijdens het stervensproces. Dit is sinds 2005 al niet meer toegestaan omdat patiënten er verward door kunnen raken.

Volgens de onderzoekers van het rapport kregen nabestaanden soms veel te snel te horen dat er geen herstel meer mogelijk was. ‘In een aantal gevallen is die inschatting voorbarig of ten onrechte.’

Het ziekenhuis ziet naar aanleiding van het rapport vooralsnog geen aanleiding om aangifte te doen tegen  de cardiologen.

Er loopt op dit moment een extern onderzoek naar 800 patiënten die sinds 2010 zijn overleden.

Bron: AD

 

Lees ook:Ouderen vaak tegen zin in doorbehandeld
Lees ook:‘Ziekenhuis faalt bij aanpak uitbraak Klebsiella-bacterie’
Lees ook:Scheper Ziekenhuis stopt met maagverkleiningen
Lees ook:Medisch beroepsgeheim strekt tot na de dood
Lees ook:‘Cardiologen Spijkenisse maakten grote fouten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>