Meer aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

De Dress Red Day heeft er voor gezorgd dat meer vrouwen zich bewust zijn van het feit dat het risico dat zij lopen op hart- en vaatziekten. Ruim de helft (61%) van de vrouwen van 18 jaar en ouder weet dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen. Vóórdat de campagne van start ging, was dat nog maag 45%. Dit blijkt uit onderzoek van de Hartstichting naar de effecten van de Dress Red Day-campagne.

Met de Dress Red Day-campagne vraagt de Hartstichting aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dat is nodig, want elk jaar overlijden meer vrouwen dan mannen hieraan. Door op Dress Red Day rood te dragen vragen vrouwen niet alleen aandacht voor hart- en vaatziekten, maar laten zo ook hun betrokkenheid zien bij het onderwerp.

Dress Red Day is een jaarlijks terugkerende dag op 29 september. Het valt samen met Wereld Hart Dag, de dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij hart- en vaatziekten.

Uit het onderzoek dat in oktober 2012 door onderzoeksbureau Ipsos Synovate is uitgevoerd, bleek ook dat 7 op de 10 vrouwen inmiddels bekend zijn met Dress Red Day en het een sympathiek initiatief vinden. De bereidheid om iets roods te dragen was groot; 1 op de 7 vrouwen heeft rood gedragen op Dress Red Day.

Meer dan 65.000 vrouwen (en ook mannen) hebben zich in een paar weken tijd aangesloten bij de Dress Red Day Facebook pagina. Dress Red Day heeft geleid tot veel spontane en ludieke acties in rood in heel Nederland.

Ook zorgprofessionals kwamen in actie: de dag voor Dress Red Day zijn ziekenhuispoli’s rood gekleurd om alvast het goede voorbeeld te geven en op die manier aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten. De Hartstichting heeft de ambitie om heel Nederland rood te kleuren.

Op zondag 29 september 2013 is het weer Dress Red Day.

Bron: Hartstichting

Lees ook:Meer aandacht voor hart en vaatziekten bij vrouwen
Lees ook:Vrouwen waarderen ‘Dress Red Day’
Lees ook:Vandaag een rode jurk, vrijdag een roze
Lees ook:Steek jezelf in het rood op Dress Red Day!
Lees ook:In het rood voor de Dress Red Day

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>