Recordopbrengt Gala voor kankerbestrijding

Een gala voor kinderkankerbestrijding, dat zaterdagavond in de Hotels van Oranje in Noordwijk is gehouden, heeft een recordbedrag van 1,7 miljoen euro opgebracht. Een belangrijk deel van de opbrengst van The Quality of Life Gala gaat naar het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam.

Het geldbedrag werd opgebracht door de ongeveer 400 gasten die waren uitgenodigd. Het was de zevende keer dat het liefdadigheidsgala werd gehouden. In totaal hebben de gala’s in de afgelopen jaren ruim zes miljoen euro opgeleverd.

Het Emma kinderziekenhuis probeert geneesmiddelen te ontwikkelen die de kankercellen van tumoren in de hersenen uitschakelen en de gezonde lichaamscellen met rust laten. Met een deel van de opbrengst van het gala wordt ook een onderzoek naar de oorzaak en behandeling van leukemie van het UMC St Radboud in Nijmegen ondersteund.

Bron: AD.nl

Lees ook:Thee drinken met Rutte voor 22.000 euro
Lees ook:‘Verkoudheidsvirus nieuw wapen tegen kanker’
Lees ook:Robot om kids met hersenstamkanker te helpen komt er dankzij Tijn
Lees ook:1,9 miljoen voor ALS bij elkaar gezwommen
Lees ook:Diabetes Fonds ontvangt 75.000 euro voor eerste vaatje haring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>