Extra glutamine in voeding goed voor te vroeg geboren baby’s

Extra toediening van glutamine bij te vroeg geboren baby’s verlaagt het risico op infecties met 25 procent. Dit blijkt uit een promotieonderzoek van Anemone van den Berg aan het VUmc.

Te vroeg geboren baby’s hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een glutaminetekort. Van den Berg onderzocht of extra glutamine in de voeding invloed heeft op het ziekteverloop, de ontwikkeling van de darm en van het afweersysteem en op het ontstaan van ziekte later in het leven.

Het meest opvallende resultaat is de verminderde kans op infecties. Daarnaast lijken te vroeg geboren baby’s een iets minder lange beademingsduur nodig te hebben en hebben ze op eenjarige leeftijd minder vaak last van allergische klachten als eczeem.

Extra glutamine in de voeding bleek geen effect te hebben op het verdragen van voeding, de groei of de duur van de ziekenhuisopname.

Bron: bijzijn.nl 

Lees ook:Vaker ADHD bij te laat geboren baby
Lees ook:Prematuur voelt temperatuurverschil minder goed
Lees ook:‘Coole’ baby’s
Lees ook:Vaccin voorkomt benauwdheid baby’s
Lees ook:Na vroeggeboorte meer kans op gedragsproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>