Kinderen mogen prik tegen Mexicaanse griep


Ouders kunnen opgelucht ademhalen: ze mogen hun kroost inenten tegen de Mexicaanse griep. Maar of de kinderen daar zelf zo blij mee zijn?

Volgens het Algemeen Dagblad zullen de Gezondheidsraad en het Centrum voor Infectieziekten minister Klink vandaag adviseren om kinderen tot en met 4 jaar als risicogroep aan te merken voor de Mexicaanse griep.

Dat betekent dat alle kinderen van 0 tot en met 4 jaar een griepprik bij de huisarts mogen halen. Maar of de kinderen daar zelf zo’n trek in hebben, valt te betwijfelen.

Het Jeugdjournaal meldde gisteravond dat de kinderen in Nederland zich helemaal geen zorgen maken over het H1N1-virus. Ze zijn niet bang om ziek te worden en hebben geen zin om zich te laten inenten.

Het Jeugdjournaal ondervroeg onder 2000 kinderen. 6 op de 10 willen geen prik, vooral omdat ze het niet nodig vinden. Een deel van de kinderen geeft als reden dat ze de prik eng vinden en een klein deel denkt dat het toch niet helpt.

De kinderen die de Mexicaanse griep hebben gehad, zijn bijna allemaal  thuisgebleven tot ze beter waren. Ze zijn niet naar de huisarts gegaan.

Lees ook:Hoge opkomst op eerste prikdag kinderen
Lees ook:Kwart van de Nederlanders weigert griepprik
Lees ook:Meerderheid verpleegkundigen wil geen prik tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Geen angst voor Mexicaanse griep
Lees ook:Griepprikcampagne weer van start

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Kinderen mogen prik tegen Mexicaanse griep

 1. syl

  En wat doe je dan nu het wel mag? Ik heb 2 dochters 1 van 4 maanden en 1 van 5 jaar. De een mag wel, de ander niet.

    /   Reply  / 
  1. Andre1970

   er is nog niks besloten dus gewoon mee nemen je dochter van 5 jaar nee heb je ja kan altijd succes

     /   Reply  / 
 2. Jacky Bos

  Is dit een aangepast vaccin voor kinderen of krijgen zij de volwassendosis?
  En wat als je 5 jaar bent?
  Wanneer worden deze kinderen ingeent?

    /   Reply  / 
 3. Alex

  wanneer begint de vaccinatie voor kinderen?
  over 2 weken wordt mijn dochter 5…

    /   Reply  / 
  1. Andre1970

   dus nog 4 meteen aanmelden zou ik zeggen
   succes

     /   Reply  / 
 4. wim jansen

  Mogen wel, moeten niet. Alle indianenverhalen over de onschuld van de prik komen van de genen die belang hebben bij het (verkopen van de) prikken. Terwijl in de spuit griepvirusdeeltjes, haaienolie, varkensslachtafval (polysorbaat 80) enz zitten, waar bijna niets over te vinden is. En blijkt dat de griep veel milder is dan de normale seizoensgriep. Want de overleden kinderen hadden ZONDER UITZONDERING onderliggend medisch lijden, wat in de media soms weggepoetst is. Als je je kind laat prikken is er geen aansprakelijkheid voor fatale gevolgen, dat heeft de overheid wel geregeld. Conclusie: niet prikken , m’n opa niet m’n kind niet, niemand niet!!

    /   Reply  / 
  1. madeleine

   helemaal mee eens, zoek eens wat verder op internet, en je zult zien dat er veel te kort onderzoek is gedaan naar bijwerkingen en lange termijn effecten. Hoe zit het eigenlijk met kinderen waarvan je vermoedt dat ze de mexicaanse griep al hebben gehad? Willen ze die straks ook verplicht gaan inenten? Omdat ze het niet zeker weten? Tijd voor DUIDELIJKHEID, zou ik zeggen!

     /   Reply  / 
   1. Amber

    Voor alle duidelijkheid: er wordt niemand verplicgt ingeënt! Dat is nog altijd de keuze van de ouders.

      /   Reply  / 
 5. Wanda

  Vanaf het begin ben ik tegen de vaccinatie geweest. De onderzoeksresultaten worden pas eind december bekend en toch gaan ze al prikken. Ik vind het allemaal erg vaag. En doordat er zoveel negativiteit in de media komt van mexicaanse griep worden veel mensen ongerust. Maar als je gezond bent valt deze griep mee!
  Momenteel hebben mijn dochter van 4 jaar en ik, 32 jaar, de mexicaanse griep. We zijn goed ziek geweest de afgelopen dagen maar niet erger als een andere griep. Natuurlijk houden we onze meid extra goed in de gaten. Maar ze doorstaat de griep prima!! Ik zou ze niet laten inenten als ze gezond zijn!!

    /   Reply  / 
 6. monique bijl-van der linden

  Ook al zijn er veel mensen die denken dat gezonde voeding er niet toe doet, dan ben ik het daar helemaal niet mee eens. Gezonde voeding kan er voor zorgen dat U een betere weerstand heeft.Er zijn veel mensen die bang zijn, en die hierdoor gelijk een griepspuit gaan halen. Iedereen zijn goed recht. Maar lieve mensen bedenk ook dat er mensen zijn, die d.m.v. hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen ervoor zorgen dat hun lichaam bestand is tegen een stootje! Dat wil niet zeggen, dat je nooit ziek kan worden. Maar met een griepprik zijn er ook nog genoeg mensen die ziek worden.

  Waar U ook voor kiest alles is goed, als U zelf maar achter U eigen beslissing staat. Laat je niet bang maken, want angst is een slechte raadgever.

  Als we met elkaar de tijd en moeite nemen aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen.
  Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles nog goed gaat.
  Ik wens vanaf deze plaats iedereen een gezond leven toe!

    /   Reply  / 
 7. Jennifer

  Wij hebben hier ook naar alle waarschijnlijkheid de mexicaanse griep gehad, onze zoon van 2 (op zijn verjaardag), onze zoon van 3 (met astma) en onze zoon van 7 en ikzelf (ruim 30 weken zwanger). Allemaal hebben we dit goed doorstaan. Wel flink ziek geweest maar geen complicaties gelukkig. Onze huisarts adviseerd ons echter wel om te laten enten omdat je het niet zeker kunt weten nu er niet meer standaard getest wordt. Maar nog steeds twijfel ik omdat er te veel verschillende verhalen de ronde doen…

    /   Reply  / 
  1. Ron

   Lees dit maar eens goed Monique, van een website voor verpleegkundigen (Nursing)

   Bron artikel Nursing (de helft van de verpleegkundigen laat zich niet vaccineren,mede door onderstaande feiten)

   Ik vraag mij af waarom er wordt gezegd dat het vaccine veilig is voor kinderen vanaf 6 maanden en voor zwangere vrouwen, terwijl de fabrikanten van het vaccine zelf het volgende zeggen (tekst gekopieerd van de Amerikaanse bijsluiter van fabrikant Novartis) – zie Engelse tekst hieronder:

   Korte samenvatting in het Nederlands van de Engelse tekst hieronder is: Het is niet bekend of het vaccine letsel toebrengt aan de foetus bij zwangere vrouwen. Veiligheid en doeltreffendheid in kinderen jonger dan 4 jaar is niet zeker. Het vaccine bevat zoals u in de bijsluiter kunt lezen: thimerosal (= kwik), neomycin en polymyxin, betapropiolactone (=ontsmettingsmiddel), nonylphenol ethoxylate (=detergent, wasmiddel). En u durft uw kind met deze giffen te injecteren? Alle bijsluiters kunt u vinden op: http://www.immunize.org/packageinserts/

   Stuur dit bericht door aan uw vrienden en bekenden, het is tijd dat men inziet hoe de overheid ons voor liegt.
   Gisteren was ook op het journaal dat de overheid nu ook aan ”webcare” gaat doen, de heren en dames deskundigen gaan zich mengen in de discussies op het Internet, u bent gewaarschuwd voor leugens die als feiten klinken, kijkt u echter verder zoals de info die ik u nu stuur dan zult u zien dat er maar 1 belang is, zoveel mogelijk mensen vaccineren, mede om financiële belangen vanuit de industrie.

   8.1 Pregnancy
   Pregnancy Category C: Animal reproduction studies have not been conducted with Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine or FLUVIRIN. It is also not known whether Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine or FLUVIRIN can cause fetal harm when administered to a pregnant woman or can affect reproduction capacity. Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine should be given to a pregnant woman only if clearly needed.
   8.3 Nursing Mothers
   It is not known whether FLUVIRIN or Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine is excreted in human milk. Because many drugs are excreted in human milk, caution should be exercised when Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine is administered to a nursing woman.
   8.4 Pediatric Use
   Safety and effectiveness in pediatric subjects below the age of 4 years have not been established. [see ADVERSE REACTIONS (6) and CLINICAL STUDIES (14)]
   8.5 Geriatric Use
   Since 1997, of the total number of geriatric subjects (n = 397) in clinical studies of FLUVIRIN, 29% of adult subjects were 65 years and over, while 2.1% were 75 years and over.
   Antibody responses were lower in the geriatric population than in younger subjects. Adverse events occurred less frequently in geriatric subjects (≥65 years) than in younger adults. Other reported clinical experience has not identified differences in responses between the elderly and younger patients. [See ADVERSE REACTION (6) and CLINICAL STUDIES (14)].
   11 DESCRIPTION
   Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine is a sub-unit (purified surface antigen) influenza virus vaccine prepared from virus propagated in the allantoic cavity of embryonated hens’ eggs inoculated with a specific type of influenza virus suspension containing neomycin and polymyxin. The influenza virus strain is harvested and clarified by centrifugation and filtration prior to inactivation with betapropiolactone. The inactivated virus is concentrated and purified by zonal centrifugation. The surface antigens, hemagglutinin and neuraminidase, are obtained from the influenza virus particle by further centrifugation in the presence of nonylphenol ethoxylate, a process which
   Vial and Syringe leaflet text Page 12 of 20Novartis Vaccines and Diagnostics Limited BLA 1750 September 2009
   removes most of the internal proteins. The nonylphenol ethoxylate is removed from the surface antigen preparation.
   Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine is a homogenized, sterile, slightly opalescent suspension in a phosphate buffered saline. Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine is formulated to contain 15 mcg hemagglutinin (HA) per 0.5-mL dose of the following virus strain: A/California/7/2009 (H1N1)v-like virus.
   The 0.5-mL prefilled syringe presentation is formulated without preservative. Thimerosal, a mercury derivative used during manufacturing, is removed by subsequent purification steps to a trace amount (≤ 1 mcg mercury per 0.5-mL dose).
   The 5-mL multidose vial formulation contains thimerosal, a mercury derivative, added as a preservative. Each 0.5-mL dose from the multidose vial contains 25 mcg mercury.
   Each dose from the multidose vial or from the prefilled syringe may also contain residual amounts of egg proteins (≤ 1 mcg ovalbumin), polymyxin (≤ 3.75 mcg), neomycin (≤ 2.5 mcg), betapropiolactone (not more than 0.5 mcg) and nonylphenol ethoxylate (not more than 0.015% w/v).
   The multidose vial stopper and the syringe stopper/plunger do not contain latex.

   DOSAGE FORMS AND STRENGTHS
   Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine, a sterile suspension for intramuscular injection, is supplied in two presentations: • Prefilled single dose syringe, 0.5-mL. Thimerosal, a mercury derivative used during
   manufacture, is removed by subsequent purification steps to a trace amount (≤ 1 mcg
   mercury per 0.5-mL dose) (3, 11) • Multidose vial, 5-mL. Contains thimerosal, a mercury derivative (25 mcg mercury
   per 0.5-mL dose). Thimerosal is added as preservative. (3,11)
   CONTRAINDICATIONS
   • History of systemic hypersensitivity reactions to egg proteins, or any other component of Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine, or life-threatening reactions to previous influenza vaccinations. (4, 11)
   WARNINGS AND PRECAUTIONS
   • If Guillain-Barré syndrome has occurred within 6 weeks of receipt of prior influenza vaccine, the decision to give Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine should be based on careful consideration of the potential benefits and risks. (5.1)
   • Immunocompromised persons may have a reduced immune response to Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent Vaccine. (5.2)
   ADVERSE REACTIONS
   Adverse Reaction information is based on studies conducted with seasonal trivalent Influenza Virus Vaccine manufactured by Novartis (FLUVIRIN).
   Vial and Syringe leaflet text Page 1 of 20Novartis Vaccines and Diagnostics Limited BLA 1750 September 2009
   The most frequently reported adverse reactions are mild hypersensitivity reactions (such as rash), local reactions at the injection site, and influenza-like symptoms. (6)
   To report SUSPECTED ADVERSE REACTIONS contact Novartis Vaccines at 1- 800-244-7668, or VAERS at 1-800-822-7967 and http://www.vaers.hhs.gov.

     /   Reply  / 
  2. syl

   Kan hij niet evengoed een test doen? Als je het al hebt gehad heb je dan nog een inenting nodig?

     /   Reply  / 
   1. Amber

    als je het al hebt gehad, dan hoeft inenten niet meer. Je hebt dan namelijk al afweerstoffen opgebouwd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>