‘Vaccin Mexicaanse griep vergroot kans op slaapziekte’

Het vaccin tegen de Mexicaanse griep is mogelijk verantwoordelijk voor een plotselinge toename va het aantal kinderen met de slaapziekte narcolepsie. Dat hebben Finse wetenschappers ontdekt.

Patiënten met narcolepsie worden geplaagd door perioden van extreme slaperigheid en haast onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Finse wetenschappers ontdekten dat het aantal gevallen van narcolepsie onder kinderen en jongeren tot 17 jaar fors verzeventienvoudigde na de vaccinatie met het Mexicaanse griepvirus in 2009 en 2010. Bij volwassenen was het aantal gelijk gebleven.

De onderzoekers vergeleken de narcolepsiecijfers tussen 2002 en 2009 en in 2010. Tijdens de eerste periode kwam narcolepsie 0,31 per 100.000 kinderen voor. Na de vaccinatieronde nam dat aantal toe tot 5,3.

Een vervolgstudie van de zelfde onderzoekers, geleid door dr. Dr Markku Partinen van de Helsinki Sleep Clinic verzamelde de gegevens over narcolepsie en de vaccinatie van kinderen geboren tussen januari 1991 en december 2005.  Daaruit bleek dat het aantal gevallen van de slaapziekte bij gevaccineerde kinderen 13 keer zo hoog was als bij kinderen die niet waren ingeënt.

‘We denken dat de Pandemrix vaccinatie, mogelijk in een combinatie met andere omgevingsfactoren, ertoe heeft bijgedragen dat kinderen die genetisch vatbaar waren voor narcolepsie de ziekte eerder kregen’, aldus de onderzoekers.

Het Pandemrix vaccin is ook in Nederland gebruikt.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Onderzoek naar link Mexicaanse griep en slaapziekte
Lees ook:Twee kleuters krijgen slaapziekte na vaccinatie
Lees ook:Kinderen hebben slaapziekte gekregen na inenting tegen de Mexicaanse griep
Lees ook:Kids mogelijk schadevergoeding na ziek te zijn geworden door griepvaccin
Lees ook:Onderzoek naar overlijden 2 kinderen na Mexicaanse griepprik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>