Ruim 300 pruiken voor kinderen met kanker

Stichting Haarwensen heeft een flinke donatie gekregen waarmee ze een jaar lang twee kinderen per week blij kan maken met een pruik en de volledige verzorging daarvan. Daarnaast kan er een voorraad van 100 pruiken worden aangelegd. Het bedrag van maar liefst 194.000 euro is afkomstig van de Stichting Roparun.

Elk jaar krijgen ongeveer 500 kinderen in Nederland kanker waardoor ze hun haar verliezen. Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar die hierdoor of een andere vorm van kaalhoofdigheid een pruik nodig hebben.

Voorzitter van de Stichting Haarwensen, Yvonne de Boer, is erg blij met de toegezegde bijdrage van de Roparun: ‘Kinderen vinden het heel moeilijk om met een kaal hoofd over straat te gaan. Met een kaal hoofd blijven deze kinderen kankerpatiëntjes.’

‘Een mooie pruik zorgt er voor dat zij zich weer kind voelen. Het is prachtig dat we met deze financiële bijdrage een voorraad van 100 pruiken aan kunnen leggen.’

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 9000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker.

De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 51 miljoen euro opgebracht. Met dat geldt ondersteunt de stichting goede doelen die te maken hebben met palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Volgend jaar start de 22e editie van de Roparun op zaterdag 18 mei in Parijs en Hamburg. Op 20 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

Bron: Stichting Roparun

Lees ook:Rennen voor mensen met kanker
Lees ook:Hulde voor de Roparunners
Lees ook:Hoe beter mensen slapen, hoe beter ze presteren
Lees ook:De grootste kapsalon van Nederland strijdt tegen kanker!
Lees ook:Doneer je haar voor vrouwen met borstkanker!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>