Tatoeëerders en schoonheidsspecialisten uitgelaserd?!

joe

Je kent het wel… ooit heb je een tatoe laten zetten en daar wil je vanaf, want de afbeelding van het konijntje of hartje past niet meer bij je huidige imago. Je maakt een afspraak om het weg te laten halen met laserbehandelingen bij een schoonheidsspecialiste of een tatoeshop. Echter mag je binnenkort daarvoor alleen nog maar naar een bevoegde zorgverlener. Hierover dient minister Edith Schippers (Volksgezondheid) rond de zomer een wetswijziging in bij de Tweede Kamer.

De wijziging betekent dat straks alleen artsen en huidtherapeuten een zelfstandige bevoegdheid krijgen om te laseren. Huidtherapeuten krijgen een registratie in het zogeheten BIG-register, een register waarin erkende gezondheidswerkers officieel zijn opgenomen. Voor schoonheidsspecialisten of tatoeëerders betekent de wetswijziging dat ze niet meer zelfstandig mogen laseren.

Volgens een onderzoek van het RIVM kleven aan alle laserbehandelingen risico’s. ,,Bij ondeskundig gebruik kunnen ernstige complicaties optreden zoals het verbranden van de huid of pigmentverkleuring. Ik kies dan ook voor patiëntveiligheid en kwaliteit”, aldus Schippers.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is verheugd over de wetswijziging. ,,De minister geeft hiermee gehoor aan de noodkreet van de NVH voor wet- en regelgeving omtrent cosmetische en medische huidzorg. Er is al te veel mis gegaan. Kwaliteit moet voorop staan, zowel qua deskundigheid als voor wat betreft het gebruik van de juiste medische apparatuur”, reageerde NVH-voorzitter Sabine Uitslag.

Lees ook:Minister houdt vast aan systeem donorregistratie
Lees ook:Veel Nederlanders willen een ‘bodyscan’
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Delta Lloyd
Lees ook:Pas op voor sterke zonkracht vandaag!
Lees ook:EPD ligt onder vuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>