Medicijnen ziekte van Pompe en Fabry toch vergoed

Patiënten met de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry krijgen hun geneesmiddelen ook volgend jaar vergoed. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) adviseert minister Schippers van Volksgezondheid echter om de vergoeding niet in het basispakket op te nemen, maar een aparte financiële regeling in het leven te roepen.

De geneesmiddelen zijn over het algemeen weinig effectief. Daarom vindt het CVZ dat vergoeding niet in het basispakket opgenomen moet worden. Maar er zijn patiënten bij wie de medicijnen wél goed werken en het CVZ wil die mensen de geneesmiddelen niet ontzeggen. Vandaar de aparte vergoedingsregeling. Daarin moeten ook andere zogeheten ‘weesgeneesmiddelen’ worden opgenomen.

Totdat de financiële regeling en de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen, zijn geregeld worden de medicijnen nog gewoon vanuit het basispakket vergoed.

Het CVZ adviseert ook om met de fabrikanten te onderhandelen over de prijs van deze geneesmiddelen.

Bron: CVZ

Lees ook:CVZ: dure medicijnen voorlopig vergoeden
Lees ook:‘Verzekeraars vaag over vergoeden ziektekosten’
Lees ook:Rollator nu dan toch uit het basispakket?
Lees ook:‘Vergoeding dure medicijnen op de helling’
Lees ook:Rollator en krukken blijven in basispakket

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>