Een lang en gezond leven, maar wel goed verzekerd

gezondheid1Er is iets dat iedereen wel wil en dat is oud worden. En het liefst in goede gezondheid, want dan ben je een stuk goedkoper uit. We doen er dan ook van alles aan om de dokterskosten laag te houden. We volgen allerlei nieuwe foodtrends en we draaien onze hand niet meer om voor de meest uiteenlopende sporten binnen basic-fits of een bootcamp. We maken er een sport  van om te bezuinigen, zelfs op onze dokterskosten. Want als je weinig bij de dokter komt, hoef je minder eigen risico te betalen. Maar wist je dat je ook geld kunt besparen op een levensverzekering? Doordat je overlijdensrisico lager kan worden ingeschat, kan er een lagere premie aangeboden worden. Het enige wat je hoeft te doen is een gezondheidsverklaring invullen. Aan de hand van deze verklaring wordt dan je premie berekend. Rook je niet dan kun je zelfs extra korting krijgen.

Niet het eeuwige leven

Je kan gezond eten en veel bewegen, toch heb je niet het eeuwige leven. Er komt een tijd dat je hoe dan ook je laatste adem uitblaast. Bij de één is dat op late leeftijd, terwijl een ander nog heel jong is. Niemand kan je vertellen wanneer het je tijd is om te gaan. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan wat voor gevolgen dit kan hebben voor je nabestaanden? Niet alleen mentaal, maar ook financieel? Hoe laat jij je partner en kinderen achter? Ben je goed verzekerd?

Verzekerd voor het leven

Je kunt je hier echter voor verzekeren door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Op deze manier kan je nabestaanden financieel goed achter laten en voorkom je problemen bij het wegvallen van een inkomen. Na je overlijden keert de verzekeraar het verzekerde bedrag aan je nabestaanden uit, zodat ze op een zo normaal mogelijke manier kunnen verder leven. De gedachte dat je gezin goed verzorgt achterblijft, is waardevol en zal de nodige geruststelling geven. Want het is voor de nabestaanden al moeilijk genoeg.

Eerlijkheid loont

Als je een gezondheidsverklaring gaat invullen, moet deze naar waarheid ingevuld worden. Heb je een medisch verleden of lijdt je aan een bepaalde ziekte dan moet je dat altijd vertellen. Het kan zijn dat er dan een medische keuring dient plaats te vinden. Als er inderdaad een medische verklaring vereist is, kan dat ook gevolgen hebben op de premie. Deze kan aanzienlijk hoger zijn, omdat er meer risico’s aan de overlijdensverzekering zijn verbonden.

Je uitvaart verzorgd

Een begrafenis of crematie kost altijd geld en deze kosten kunnen behoorlijk op lopen. Er moet veel geregeld worden zoals de kist, de rouwkaarten, de ceremonie (kerk, koffie/thee), het condoleanceregister, de bedankkaarten en zo is er vast nog veel meer te bedenken.

Naast een overlijdensrisicoverzekering is het dan ook raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als je komt te overlijden, kunnen je nabestaanden in ieder geval je begrafenis op een goede manier verzorgen. Met  een goede uitvaartverzekering komen degenen die achterblijven niet voor verrassingen te staan.

Weet je niet zo goed welke uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering er het beste bij je past of waar je op moet letten, dan kun je altijd deskundig advies inwinnen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>