Ik wil nieuwe herinneringen maken, ook al vergeet ik ze

We zijn wat we ons kunnen herinneren, maar wat als die herinneringen verdwijnen? Dementie treft steeds meer Nederlanders. Meer dan 270.000 mensen hebben nu al een vorm van dementie en de voorspellingen laten zien dat dit aantal in de komende jaren gaat toenemen. Achter ieder van hen gaat een heel leven schuil. Verpakt in herinneringen die er nog zijn, en die levend worden gehouden door vrienden, familie en geliefden.

Om aandacht te vragen voor mensen met dementie en hun dierbaren heeft Alzheimer Nederland een bijzondere, korte film gemaakt, die de dagelijkse realiteit van de ziekte voelbaar maakt. Een film die het gevoel overbrengt van hoe het leven van een man, die recent de diagnose heeft gekregen, op zijn kop komt te staan. In de film is kort het proces te zien dat veel mensen met dementie doorstaan. De mooie herinneringen aan vroeger, de diagnose die de tijd doet stilstaan, periodes van verdriet en onzekerheid. Maar ook van hoop en perspectief, om nieuwe herinneringen te maken bijvoorbeeld. Het is een herkenbaar verhaal voor mensen die het is overkomen, en het opent de ogen van veel mensen die nog niet met de ziekte zijn geconfronteerd.

Gea Broekema-Prochazka – directeur Alzheimer Nederland licht toe: “Het is belangrijk dat Nederland leert wat de ziekte is, en dat iedereen die ermee te maken heeft de juiste zorg en aandacht verdient. En dat Alzheimer Nederland zich daar dagelijks voor inzet. Men moet voelen dat dit nodig is. Alleen dan kunnen we om ondersteuning vragen. En die hebben we nodig. Van vrijwilligers die in onze Alzheimer Cafés staan, donateurs die ons financieel helpen tot de collectanten die ieder jaar namens ons langs de deuren gaan.”

“Met de film willen we aangeven dat wij er zijn voor iedereen die met dementie te maken heeft. Wij zijn er als er moet worden opgekomen voor betere zorg, wanneer er moet worden geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek of wanneer Nederland dementiebewuster en –vriendelijker moet worden. Dat vergeten we nooit. Dat beloven we”, aldus Broekema-Prochazka.

In dit artikel de emotionele korte film die je in slechts tachtig seconden meeneemt in de wereld van een man die de diagnose heeft gekregen. Of je omgeving nu getroffen is door dementie of niet, deze film raakt iedereen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>