Bewegen en gezond eten beter én goedkoper dan afslankpillen

Te zware mensen meer laten bewegen en gezonder laten eten eis een goedkope en effectieve manier om hen te laten afvallen. Voor 150 euro kan iemand in een jaar tijd 5 procent van zijn gewicht kwijtraken. De kosten van die verandering van leefstijl zijn lager dan die van allerlei afslankpillen. Dat blijkt uit een studie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de kosten en resultaten van tachtig vormen van leefstijlbegeleiding.

Voor elke 100 euro extra aan begeleiding kan na een jaar 1 priocent meer gewichtsverlies worden geboekt. Om met medicijnen 5 tot 7 procent gewicht kwijt te raken moet de patiënt dieper in de buidel tasten: dat kost gemiddeld 800 euro. Zelfs een gewichtsverlies van 10 procent door gezonder te eten en meer te bewegen is met 700 euro nog goedkoper.

Aan de investeringen in een gezondere manier van leven zit wel een grens: boven de 1000 euro zet extra geld geen zoden meer aan de dijk. Het onderzoek wijst verder uit dat een specifiek caloriearm dieet gecombineerd met gedragsverandering beter helpt dan een algemeen dieetadvies. Bovendien is het niet duurder.

Bron: Sp!ts

Lees ook:Het is nooit te laat om gezonder te leven
Lees ook:Dankzij crisis snoepen we minder
Lees ook:Fabel: Alleen vaak en fanatiek sporten helpt om af te vallen
Lees ook:Fabel: Alleen vaak en fanatiek sporten helpt tegen overgewicht
Lees ook:Weinig eten en toch te dik. Hoe kan dat?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bewegen en gezond eten beter én goedkoper dan afslankpillen

 1. Jacqueline

  Als diëtist bij Slank-Klup Benelux (www.slank-klup.nl) heb ik dezelfde ervaring. Gezond eten is niet duurder en zeker effectief. Afslankpillen zijn vaak duur en de meeste mensen eindigen met meer kilo’s i.p.v. minder ! Structureel je eetgedrag aanpakken en regelmatig bewegen is het enige dat echt helpt. Voor je gewicht en je gezondheid.

    /   Reply  / 
  1. Jojo effect

   Met je eens hoor!En een ding is zeker: afslankproducten en aanverwanten gaan zeker niet werken om blijvend op je streefgewicht te blijven! Gezond en lekker eten is niet duur! Bovendien zijn vele vormen van bewegen gewoon gratis :)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>