Vegetariërs wegen minder

Zou je graag structureel minder willen wegen? Misschien is het dan een idee om vegetariër te worden. Verschillende wetenschappelijke studies tonen namelijk aan dat vegetariërs slanker zijn in vergelijking met vleeseters. Een nieuwe Britse studie bewijst ook dat de jaarlijkse gewichtstoename bij vegetariërs kleiner is.

21.966 gezonde mannen en vrouwen namen deel aan deze studie, waarnij hun voedingspatroon gedurende een vijftal jaar door de onderzoekers werd gevolgd. Naar gelang het voedingspatroon (vleeseter -viseter -vegetariër – veganist) werden de deelnemers in aparte groepen opgedeeld. Vervolgens werden de groepen onderling met elkaar vergeleken.

Op regelmatige tijdstippen controleerden de onderzoekers het gewicht en de lengte van de deelnemers. Ook de Body Mass Index en de jaarlijkse gewichtstoenamen werden berekend. De gemiddelde jaarlijkse gewichtstoename bedroeg 400 gram per jaar. Wanneer men de verschillende groepen onderling vergeleek, stelde men vast dat de gewichtstoename bij mensen die geen vlees consumeerden, lager lag. De laagste jaarlijkse gewichtstoename werd vastgesteld bij mensen die omschakelden van vleeseter naar viseter, vegetariër en veganist.

Indien de deelnemers naast het aanpassen van hun voeding ook voldoende fysieke activiteit beoefenden, waren de resultaten nog beter. De onderzoekers besluiten dan ook dat, in het kader van obesitas en overgewicht, een plantaardige voeding, in combinatie met voldoende fysieke activiteit, het meest aangewezen is.

Bron: gezondheid.be

Lees ook:Minder kanker bij vegetariërs
Lees ook:Extra veel groente en fruit niet beter na kanker
Lees ook:Miley is de meest sexy vegetariër
Lees ook:Als je sport, sport dan lang en intensief!
Lees ook:Mogelijk verband diabetes en glaucoom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>