Opleiding maakt allochtoon slank


Allochtonen zonder opleiding zijn vaker te dik dan hoogopgeleide allochtonen. Bij autochtonen bestaat geen verband tussen lichaamsgewicht en opleiding. Dat schrijven onderzoekers van de Wageningen Universiteit in het vaktijdschrift Obesity.

Volgens de onderzoekers leeft bij niet-Westerse allochtonen het idee dat een hoog lichaamsgewicht een teken is van welstand. Door een opleiding verliest dat idee waarschijnlijk aan belang.

Onder Nederlanders van Surinaamse, Antilliaanse, Turkse en Marokkaanse afkomst komt overgewicht vaker voor dan onder autochtone Nederlanders. Turkse Nederlanders hebben volgens de onderzoekers het meeste last van overgewicht en Marokkanen zijn het minst vaak te zwaar.

Mannen blijken vaker te zwaar dan vrouwen. Dat geldt ook voor de Nederlandse mannen. Alleen onder de Surinamers zijn het de vrouwen die vaker met overgewicht kampen.

Bron: gezonderworden.nl 

Lees ook:Integratie verkleint kans op overgewicht
Lees ook:Allochtonen hebben vaker hooikoorts
Lees ook:Hoofdpijn bij man wijst op seksdrang
Lees ook:Hartklachten bij m/v hetzelfde
Lees ook:Onderwijs zorgt voor slankere mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>