Lay’s lanceert chips tegen overgewicht

Met het oog op veelvraterij en overgewicht heeft PepsiCo een nieuw bereidingsproces voor chips ontwikkeld. Door de aardappelchips met speciale receptuur in de oven te bakken in plaats van in olie kan het vetpercentage van deze chips met zeventig procent worden teruggebracht ten opzichte van normale Lay’s chips.

De nieuwe chips wordt op de markt gebracht onder de naam Lay’s Baked. Helemaal nieuw is vetverlaging in chips niet. Eerder al toonde PepsiCo International zich in staat om – door het gebruik van SunSeed de percentages verzadigd vet bij meer dan 45 producten van de merken Lay’s, Smiths en Cheetos met 50 procent tot 77 procent te verlagen.
 
Naast reductie van verzadigd vet, is het terugdringen van totaal vet, suiker en zout een aandachtspunt bij een groot aantal andere producten, ook uit de andere productsegmenten. Recent voorbeeld is de introductie van Cruesli Balans van Quaker Oats dat nu minder calorieën per portie, minder dan 5 procent vet en nog meer vezels dan voorheen bevat.

Bron: distrifood.nl 

Lees ook:Kwart minder zout in Lay’s chips
Lees ook:Minder slecht vet in chips
Lees ook:Consument overschat voordelen light-producten
Lees ook:Kinderen eten ongezond door Kabouter Plop, K3 en Mega Mindy
Lees ook:Glutenvrije producten juist ongezonder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lay’s lanceert chips tegen overgewicht

  1. Willem verschoor

    Als chauffeur van een touringcar met een vaste groep passagiers (de top van de cast van de nederlandse musicalspelers)wil ik graag even laten weten dat de inhoud van de zakjes uit de 15-paksverpakking uitstekend zijn. De inhoud is dusdanig dat die in een keer wordt genuttigt en dat er dus geen/minder chips op de grond achter blijft. Helaas is het nu in twee maanden al de derde keer dat ik chips koop die over datum zijn. Twee keer in Amsterdam bij verschillende winkels van Dirk van de Broek en nu (vandaag dus) bij C1000 aan de Hillelaan in Rotterdam. Een touringcar parkeer je niet zo makkelijk dus schiet ik snel de winkels in om er weer zo snel mogelijk uit te kunnen zijn i.v.m parkeerproblemen. Daardoor komt het er niet van met een brilletje naar al de data te kijken die vermeld is op de verpakking. Nu is gebleken dat na die houdbaarheidsdatum de smaak echt veranderd en mijn gasten de chips voor gezien houden wil ik toch vragen of er wellicht een manier is te zorgen dat de chips in de winkels worden gespiegeld zo dat de oude er het eerst uit gaan en je niet komt te zitten met overdatum producten. Hoop dat u er iets aan kunt doen.
    [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>