Opvoedingsstijl vader van invloed op gewicht kind

De opvoedingsstijl van de vader blijkt van grote invloed te zijn op het gewicht van het kind. Dit toont Australisch onderzoek aan, waarbij bijna 5000 kinderen van 4 en 5 jaar oud en hun ouders zijn betrokken.

Vaders met een toegeeflijke opvoedingsstijl (geen regels, inconsequent) hebben vaker kinderen met overgewicht of obesitas dan vaders met een consistente opvoedingsstijl (duidelijke grenzen, consequent optreden).

Dat lijkt in eerste instantie logisch, want een minder consequente vader geeft wellicht vaker toe als het kind om een snoepje zeurt. Maar opvallend is dat een relatie tussen de opvoedingsstijl van de moeder en het gewicht van het kind niet is gevonden.

De onderzoekers pleiten er dan ook voor om zich bij de preventie van overgewicht bij jonge kinderen niet alleen te richten op de moeder, maar op het gezin als geheel.

Bron: psycholoog.net 

Lees ook:Psychische klachten vader tijdens zwangerschap schadelijk voor de baby
Lees ook:Jonge vaders krijgen ongezondere baby’s
Lees ook:Vaders: maak van Vaderdag een Voorleesdag!
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap vergroot kans op dik kind
Lees ook:Vader kan depressieve moeder compenseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>