Afslanken met een stevig ontbijt


Wil je afvallen? Dan kun je in je dieet maar beter een stevig ontbijt opnemen. Dan houd je het namelijk langer vol en val je meer af!

Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers uit Venezuela en de Verenigde Staten. Zij zetten 46 vrouwen op een streng dieet.

De helft kreeg een koolhydraatbeperkt dieet zoals Atkins van ongeveer 1100 calorieën per dag voorgeschreven. Bij hen was het ontbijt de kleinste maaltijd van de dag.

De andere groep kreeg het 'ontbijtdieet' van ongeveer 1250 calorieën, waarbij het ontbijt juist de grootste maaltijd van de dag was.

Beide groepen volgden het dieet 8 maanden lang. De eerste 4 maanden was er weinig verschil: alle vrouwen vielen flink af (gemiddeld 10 kilo).

Maar daarna bleek het koolhydraatbeperkte dieet moeilijker vol te houden. De afvallers in deze groep kwamen gemiddeld weer 8 kilo aan.

De ontbijtgroep lukte het daarentegen om nog meer af te vallen. Zij voelden zich ook minder hongerig en hadden minder behoefte aan zoetigheid.

Bron: metro

Lees ook:Dieet van twee dagen effectiever dan de hele week lijnen
Lees ook:Afvallen helpt bij slaapstoornis
Lees ook:‘Crashdieet wel degelijk effectief’
Lees ook:Nationaal Schoolontbijt geeft het goede voorbeeld
Lees ook:Diabetes mogelijk te genezen met extreem dieet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>