Broodje döner kebab: zout- en vetbom


Ik hoorde het op de radio, net nadat ik zo’n heerlijk broodje döner kebab naar binnen had gewerkt. ‘Een broodje döner kebab bevat vreselijk veel zout en vet.’ Zout ok, maar vet?

De Britten hebben in zo’n 75 zaken een broodje döner kebab geproefd. Wat bleek: vaak is het broodje helemaal niet halal zoals wordt beweerd (ik meen dat het van kalfsvlees gemaakt wordt), maar zat er varkensvlees in.

Tja, dat is voor mij als simpele consument natuurlijk moeilijk te controleren. Het zijn zulke kleine flintertjes vlees die erin zitten. Bovendien gaat er nog een enorme berg rauwkost op en saus.

Maar ik schrok me werkelijk dood toen ik hoorde hoeveel kilocalorieën een broodje Kebab volgens de Britten telt: 1000! Ter vergelijking: een Big Mac bevat 500 calorieën.

Volgens het Britse bureau LACORS, dat het onderzoek uitvoerde, bevat een Brits broodje kebab maar liefst 98 procent van de dagelijkse behoefte aan zout en 150 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet.

Nu heb ik het broodje als avondeten gegeten, maar dan nog blijft het een fors aantal calorieëen. Om over het zout en vet nog maar te zwijgen. Ik kan alleen maar hopen dat het in Nederland héél anders is, maar misschien is dat naief….

Bron: De Telegraaf

 

 

Lees ook:‘Minder zout verkleint kans op maagkanker’
Lees ook:Gezond broodje blijkt ongezond :(
Lees ook:‘Drank is grootste boosdoener bij dieet’
Lees ook:Consument overschat voordelen light-producten
Lees ook:Dagelijks een ei is gezond én goed voor de lijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Broodje döner kebab: zout- en vetbom

  1. Frank De Boer

    NEVAR

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>