Dun en toch gevaarlijk dik

Op je superslanke buurvrouw hoef je niet langer jaloers te zijn. Ze zou van binnen namelijk wel eens heel vet kunnen zijn.

Klinkt dat vreemd? Ja, misschien wel. Maar de Britse professor Jimmy Bell gelooft echter dat slanke mensen van binnen dik kunnen zijn.

In totaal zou 40 tot 50% van de magere en slanke mensen over een interne vetmassa beschikken die zelfs levensbedreigend is.

Tegelijkertijd kunnen dikkerds met zwembandjes volgens Bell heel gezond zijn. Snap jij het nog?

Bell sprak gistermiddag op de eerste dag van een symposium van de 40-jarige vakgroep Humane Voeding van de Wageningen Universiteit, meldt Het Parool.

Het viel de professor, werkzaam aan het Imperial College in Londen, op dat sommige mensen met een gezond gewicht toch vaker dan gebruikelijk last hadden van klachten die typisch horen bij overgewicht, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of hoge bloeddruk.

Een onderzoek met de scanner wees uit hoe dat komt: die mensen zitten van binnen vol vet, vooral rond de lever.

Bell heeft zelfs al een naam bedacht voor deze mensen: tofi’s (thin outside, fat inside)

Aan de buitenkant is niet te zien of iemand gezond is. Er zit dus voor magere mensen niets anders op dan regelmatig te bewegen. Dat is volgens hem de enige manier om gezond te blijven.

Lees ook:‘Vitamine D laat bloeddruk dalen’
Lees ook:Dieet hoeft diabetes niet te voorkomen
Lees ook:Nierkanker bij mannen met 50% gestegen
Lees ook:Koffie veroorzaakt toch geen hoge bloeddruk
Lees ook:‘Hoge bloeddruk komt uit de hersenen’

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Dun en toch gevaarlijk dik

 1. zirus

  Bewegen is niet de enige manier om gezond te blijven. Het is meer een lapmiddel, want iemand met een kantoorbaan kan ook gezond zijn. Gebleken is dat een teveel aan meervoudig onverzadigde vetten, gehard en ongehard, de neiging heeft om op plaatsen te gaan zitten waar het ongezond is, dus in hart- en bloedvaten, lever, nieren, gal. enz. Het is dus beter om verzadigde vetten te eten zoals roomboter en kokosolie. Olijfolie is meest enkelvoudig onverzadigd, maar daarvan kan het lichaam ook verzadigd van maken, voor zover het dat nodig heeft. Dit is dus ook gezond en hoort bij het dagelijkse gezonde voedsel. Zelf gebruik ik dat dagelijks in de salade en groente. Extra virgin olijfolie en na de kook toegevoegd. Dit is pas echt gezond voor magere mensen. Roomboter en kokosolie bestaat voornamelijk uit vetten met korte en middellange vetketens. Deze zijn vloeibaar op lichaamstemperatuur en non-reaktief dus ze kunnen nergens in het lichaam blijven plakken. Het wordt direct voor energie gebruikt en het overtollige wordt zonder schade afgevoerd. Het zorgt voor een goede celmetaboliek. Het is antibacterieel en antivirus en geeft een betere weerstand tegen ziekte. Het bezorgt je een gezond darmperistaltiek en een goede opname van voedingsstoffen in het bloed.
  Onder- of overgewicht, je komt automatisch op het juiste gewicht en je voelt je er vooral prettig bij en er is veel minder kans om een chronische ziekte te krijgen.
  Stichting Genezing chronische ziekten.

    /   Reply  / 
  1. Gezond

   Lijkt me ook .. maar dank voor de goede tips.

     /   Reply  / 
 2. Gezond

  Ben het eens met Zirus. Het is inderdaad een combinatie.

    /   Reply  / 
 3. Sonja

  Kleine kanttekening is hier wel op zijn plaats, want zirus gelooft precies in het tegenovergestelde van wat voedingswetenschappers op dit moment aanhouden. Die gaan ervan uit dat vetten zoveel mogelijk van het onverzadigde soort moeten zijn en zo min mogelijk van het verzadigde soort.

  Kokosolie en palmolie zijn leuk om aan te raden hoor, maar als je weet wat die vetten kosten, dan vergaat je de lol om je aardappeltjes erin te bakken!

    /   Reply  / 
 4. zirus

  Oke, Je hebt je punt. Neem dan rundvet, net zo gezond, is gratis te krijgen bij de biovleesboer.
  Ja inderdaad, dat gaat lijn recht tegen sommige adviezen van het voedingscentrum in, maar die worden dan ook klaargestoomd door wetenschappers die afhankelijk zijn van de voedingsindustrie. Kortgeleden was dit uitgebreid op radio 1 te horen.
  En kokosolie koop ik voor de prijs van roomboter. Met de gezondheid die ik er voor terug krijg verdien het tienvoudig weer terug.
  Bovendien je hebt verzadigd vet nodig om de meervoudig onverzadigde vetten goed te kunnen verwerken in je lichaamscellen. Het is dus noodzakelijk voor een goede celmetaboliek of energie-omzetting.
  Dan voorkomt verzadigd vet dat je hart- en bloedvaten dichtslibben. Onderzoek heeft aangetoond dat m.o.v’s het dichtslibben van je aderen bevorderd, waardoor chronische ziekten kunnen ontstaan door het falen van organen. Als door dit dieet mensen beter kunnen worden van cvs, fibro, reuma, arthose, psoriasis, oedeem, hart- en vaatziekten verlost kunnen worden, dan is voor mij bewezen dat het waar is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>