Nederlander baadt in het vet

Alle Nederlanders samen zijn in totaal 70 miljoen kilo te zwaar. Dat is nog al wat! Om precies te zijn 135 zwembaden vol vet!

Dat heeft het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) berekend. Het instituut heeft ook meteen de oplossing paraat: 30 minuten extra bewegen per dag.

Het NISB beweert dat als we dat allemaal doen, we die 70 miljoen kilo vet in 1 jaar kunnen wegwerken.

Helaas ligt de werkelijkheid iets anders. Want met enkel 30 minuten (zelfs niet met een uur) bewegen per dag kom je er echt niet als je gewoon je huidige eetpatroon aanhoudt. Er is altijd een combinatie nodig van én minder calorieën nuttigen én meer bewegen.

Het NISB houdt deze maand de actie Start met 30minutenbewegen. En dat kan natuurlijk nooit kwaad. Op meer dan 3000 locaties kun je deze maand kennis maken met nieuwe sport- en beweegactiviteiten in hun omgeving.

Als extra motivatie beklemtoont de NISB nog dat bewegen niet alleen goed is in de strijd tegen overgewicht, je doet ook nieuwe contacten op, krijgt een betere conditie en daardoor een beter gevoel over jezelf.

Bron: NISB


Lees ook:Dikke Nederlanders krijgen beweegrecept van dokter
Lees ook:Test of jij een goed voorbeeld voor je kind bent!
Lees ook:Handig: één plek over sport en bewegen
Lees ook:Nieuwe website helpt overgewicht te voorkomen
Lees ook:Fabel: Alleen vaak en fanatiek sporten helpt om af te vallen

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nederlander baadt in het vet

 1. ellen

  ik wil dolgraag afvallen,maar het lukt me niet.1 jaar sportschool heeft nog geen resultaat geleverd.snif.

    /   Reply  / 
 2. zirus

  Verkeerde geharde vetten leveren deze 135 zwembaden vol vet. Als we nu eens vetten zouden gaan eten waar je niet dik van wordt zijn we dat zo weer kwijt. Dat komt omdat gezonde verzadigde vetten ons niet dikker kunnen maken, want het verlaat ons lichaam weer en zorgt bovendien voor een gezond metabolisme. Het kost ons minder moeite om actief te zijn, terwijl het vet dat we niet gebruiken ons lichaam automatisch weer verlaat.
  Stop dus met het gebruik van meervoudig onverzadigde geharde vetten en meervoudig onverzadigde olie voor het bakken van vlees, oliebollen, patat en vele andere etenswaren, maar gebruik verzadigd vet waar je niet dik van kunt worden, zoals kokosolie en rundvet.
  Geharde plantaardige olie brengt je metabolisme en energie verdeling in de war om dat vervolgens als vet op te slaan in je lijf of je aderen en met alle noodlottige gevolgen van dien.
  Wil je gezond eten, bourgondisch eten en afvallen kijk dan op makersdiet.nl. Het genezend dieet.

    /   Reply  / 
 3. Sonja

  Sorry hoor, maar verzadigd vet waar je niet dik van kan worden, bestaat niet. Ik weet dat er mensen zijn die geloven dat sommige verzadigde vetten gezond zijn en onverzadigde vetten juist slecht (precies tegenovergesteld aan wat de voedingswetenschap op dit moment aanhoudt), maar dik worden kun je van alles. Dik wordt je namelijk van calorieën en die zitten óók in kokosvet en rundvet!

    /   Reply  / 
  1. zirus

   Sorry hoor, maar je hardstikke fout.

     /   Reply  / 
   1. Peter

    Geen sorry. Jij fout ;-)

      /   Reply  / 
    1. zirus

     Zelf geprobeert en het werkt. Ik voel me gezonder dan ooit.

       /   Reply  / 
 4. zirus

  O nee? Heb je niet het verhaal gehoort over boeren die hun varkens echt vet wilde mesten en daarvoor kokosolie gebruikte? Het lukte van geen kant, de varkens bleven ‘mager’. En bij mensen is het net zo. In Amerika werd 100 jaar geleden kokosolie als braadvet gebruikt en er waren absoluut geen obesitasproblemen bij degenen die het gebruikten. Pas na de industriele voedingsrevolutie van vooral de geharde of gehydrogeneerde vetten waar hexaan als oplosmiddel en nikkeloxide als katalisator wordt gebruikt, toen begonnen we dikke mensen te krijgen. Duizenden jaren worden natuurlijk verzadigd vet gegeten en niemand die er dik van geworden is.
  Ik gebruikt zelf voornamelijk roomboter op brood en kokosolie om in te braden en raad eens? Ik ben 10 kilo overgewicht kwijt en blijft op mijn ideaalgewicht, maakt niet wat en hoeveel ik eet. In zuid-europa en de tropen gebruikt men meer verzadigd vet en olijfolie en daar komen veel minder chronische ziekten voor.
  Kijk op internet wat er wordt verteld over kokosolie en je zult het zelf lezen.
  Op makersdiet.nl staat meer over dit dieet, dat van veel chronische ziekten en ongemakken kan verlossen. De reakties die ik krijg bewijzen het ook. Je lichaam weet zelf wel wat het moet opnemen om gezond te blijven, maar je moet het niet op een dwaalspoor met giftige geharde vetten in margarine, halvarine, braadvetten, patatolie enz.
  Probeer het dieet zelf dan heb je het bewijs direkt uit eerste hand.
  O ja, uit testen is gebleken dat hart- en bloedvaten dichtslibben door meervoudig onverzadigde geharde vetten. 75% van het vet wat uit de aderen wordt gehaald bestaat uit …. juist.
  Voedingwetenschappers worden gestuurt door de voedingsindustrie en er wordt gigantisch verdiend aan goedkope geharde vetten. Een radioprogramma had het daarover kort geleden.

    /   Reply  / 
 5. Dieet

  Ik wil ook wel afvallen .. maar een dieet is korte termijn .. en 3x in de week sporten neemt zoveel tijd in..

  Zit aan een crosstrainer thuis te denken

    /   Reply  / 
 6. zirus

  Het makersdiet is geen korte termijn, het meer een anders kiezen van eten. In plaats van suiker, biohoning. In plaats van gistbrood, desembrood. In plaats van geharde vetten, natuurlijke vetten.
  De darmen enz. moeten in melkzure conditie worden gehouden, met o.a. dagelijks kefir.
  Geen sappen en frisdranken maar thee en kefirshakes met banaan, honing, peer en appel.
  Geen conserveerrommel, maar echte boter en slagroom met biohoning. En cacao met honing en kokosolie of roomboter. Meer zoet, dadels en vijgen zijn supergezond.
  Is gezond en lekker en je wordt er slank van en je voelt je ook nog eens lekker en vitaal en je krijgt er een mooie huid van en nog veel meer leuke dingen. Meer over dit dieet is te lezen op http://www.makersdiet.nl.
  Bewegen is goed, maar overmatige inspanning is te veel. s’Morgens vijf of tien minuten bij het opstaan is al genoeg.

    /   Reply  / 
 7. Skizmo

  Hee zirus, hou eens op met spammen.

    /   Reply  / 
 8. Sonja

  Er wordt grof geld verdiend aan goedkoper geharde vetten?? Wat kost kokosvet of palmolie dan wel niet?

    /   Reply  / 
 9. zirus

  Kokosolie is ongeveer de prijs van roomboter en rundvet is gratis te krijgen bij de biovleesboer.
  Salade en kefir kosten besparen kosten.
  Dit heeft niets met spammen te maken. Ik verdien er geen cent aan, wil ik ook niet. Ik zie het meer als vrijwilligerswerk om Nederland weer gezond te krijgen en de medische kosten te drukken zodat ieder gezond en langer en prettiger leeft.
  Wat dat wil zien heeft de vrijheid van keus.
  Hij die niet weet kan ook niet kiezen.
  Love you all, whatever happens.
  Stichting Genezing Chronische Ziekten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>