Overgewicht helemaal niet zo slecht voor oudere

Mensen boven de 70 die te dik zijn, hoeven zich geen zorgen te maken om hun gewicht. Hun kans op overlijden is namelijk kleiner dan van ouderen met een normaal gewicht! Dat blijkt uit Australisch onderzoek dat dinsdag is gepubliceerd door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG).

De onderzoekers analyseerden de gegevens van ruim 9000 Australische mannen en vrouwen van 70 tot 75 jaar oud, die 10 jaar lang waren gevolgd.

Zij werden op grond van hun bmi (body mass index) onderverdeeld in de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgestelde categorieën: ondergewicht, normaal, overgewicht en obesitas.

Mannen en vrouwen  met overgewicht bleken het minste risico op sterfte te hebben. Bij ouderen met obesitas was het sterfterisico even groot als dat van hun leeftijdgenoten met een normaal gewicht.

De onderzoekers concluderen hieruit dat de drempelwaarden die de WHO hanteert voor overgewicht en obesitas te beperkt zijn voor ouderen. ’70-plussers met overgewicht lopen geen hoger risico te overlijden en er is weinig bewijs dat afvallen voor deze groep mensen enig voordeel biedt’, stellen zij.

Lees ook:Overgewicht leidt tot zwangerschapscomplicaties
Lees ook:Seksleven leidt onder overgewicht
Lees ook:Gezondheidsrisico’s van overgewicht worden elk jaar groter
Lees ook:Te dik? Ik niet hoor!
Lees ook:Overgewicht kost vrouw jaarlijks 3.600 euro

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Overgewicht helemaal niet zo slecht voor oudere

 1. Laila

  Overgewicht, dat betekent een bmi tot 30?

    /   Reply  / 
 2. Amber van Pinxteren Auteur

  Ja, tussen 25 en 30

    /   Reply  / 
 3. W.K. v. Stuijvenberg

  Liever mooi slank het graf in, dan nog jaren als een ton er bij lopen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>