Overgewicht kost vrouw jaarlijks 3.600 euro

Wist je dat overgewicht niet alleen slecht is voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee? Ernstig overgewicht (obesitas) ‘kost’ vrouwen jaarlijks ruim 3.600 euro.

Dat hebben Amerikaanse wetenschappers van de George Washingting University berekend. Het geld zijn ze onder meer kwijt aan eten, maar ook aan benzine. Want hun auto moet meer gewicht vervoeren en verbruikt daardoor meer benzine. Ook zijn ze vaker afwezig op het werk door ziekte en hebben ze een lagere, algemene productiviteit. Ook die kosten rekenen de onderzoekers mee.

Bij mannen liggen de extra kosten vanwege overgewicht op ‘slechts’ een kleine 2000 euro. Dat verschil komt volgens de onderzoekers doordat vrouwen met overgewicht minder verdienen dan slanke vrouwen. Bij mannen is het het loon minder afhankelijk van hun gewicht.

Zelfs een paar kilootjes te veel, voel je al in je portemonnee. Vrouwen met licht overgewicht zijn jaarlijks 392 euro kwijt en mannen 324 euro.

Bron: HLN

Lees ook:Basisverzekering kost gezin volgend jaar 3000 euro
Lees ook:Bewegen en gezond eten beter én goedkoper dan afslankpillen
Lees ook:Te dik of te dun: het maakt allebei depressief
Lees ook:Overgewicht leidt tot zwangerschapscomplicaties
Lees ook:Overgewicht helemaal niet zo slecht voor oudere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>