Handje noten goed voor de lijn


Dagelijks een handje nootjes gaat honger tegen en voorkomt buikvet. Dat stellen wetenschappers van de Universiteit van Barcelona.

Noten verhogen het serotonineniveau in het lichaam. Die stof vermindert de eetlust, vergroot het geluksgevoel en verbetert de gezondheid van het hart. Volgens de onderzoekers is slechts één ons rauwe, ongepelde walnoten, amandelen en hazelnoten per dag genoeg voor de positieve gezondheidseffecten.

De onderzoekers zetten 22 mensen met het metabool syndroom – dat zich kenmerkt door overgewicht, hoge bloeddruk, een hoge bloedsuikerspiegel en een verhoogd cholesterol – op een dieet rijk aan noten. Zij werden vergeleken met 20 mensen die helemaal geen noten aten.

Degene die 30 gram noten per dag aten, hadden veel meer serotonine in het lichaam. De wetenschappers hopen dat een ander voedingspatroon in combinatie met de consumptie van noten, die rijk zijn aan gezonde vetten en antioxidanten, mensen met metabool syndroom kan helpen om gewicht te verliezen, de kans op diabetes type 2 te verkleinen en hart- en vaatziekten te voorkomen.

Bron: Daily Mail

Lees ook:‘Noten goed voor een slanke lijn’
Lees ook:Soja leidt tot opmerkelijke verbetering bij metabool syndroom
Lees ook:Noten zijn goed voor je cholesterol
Lees ook:‘Nachtdienst draaien ook slecht voor het hart’
Lees ook:‘Mediterraan dieet beschermt tegen hooikoorts’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Handje noten goed voor de lijn

  1. Pingback: 'Teveel buikvet voedt eierstokkanker' | VERMAGEREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>