Griep extra gevaarlijk bij overgewicht

Mensen met overgewicht hebben veel meer te lijden onder de griep dan mensen met een gezond gewicht. Zwaarlijvigen moeten vaker in een ziekenhuis opgenomen worden en langer aan de beademing. Dat stellen Canadese onderzoekers.

De wetenschappers bestudeerden de gegevens van 82.500 volwassenen onder de 65 jaar over 12 verschillende griepseizoenen van 1996 tot 2008. Ze ontdekten dat bij mensen met een Body Mass Index (BMI, de maat voor de verhouding tussen lengte en gewicht) van meer dan 30 (obesitas) 45% meer ziekenhuisopnamen voorkomen. Bij een BMI boven de 35 (ernstige obesitas) neemt die kans zelfs op tot 200%.

Overgewicht wordt al langer aangewezen als een bijkomend risico voor complicaties bij een griepinfectie. Tijdens de Mexicaanse griepepidemie van 2009 bleek in Frankrijk dat een griepinfectie bij zwaarlijvige mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen, vaker fataal afliep. De niet-fatale gevallen moesten langer beademd worden, verbleven langer op de intensive care en vervolgens ook langer op een normale verpleegafdeling.

Het is nog niet bekend hoe het komt dat mensen met overgewicht een groter risico lopen.

Bron: Knack.be

 

Lees ook:Overgewicht leidt tot zwangerschapscomplicaties
Lees ook:Overgewicht helemaal niet zo slecht voor oudere
Lees ook:Seksleven leidt onder overgewicht
Lees ook:Twee op de drie Amerikanen te dik
Lees ook:‘Obesitas lijkt op een verslaving’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>