Met dikke papa meer kans op dik kind


Dat aanstaande moeders invloed hebben op het gewicht van hun kind lijkt logisch. Maar een Australische studie toont aan papa’s veel meer gewicht in de schaal leggen!

Moeders brengen over het algemeen de meeste tijd met hun kroost door, doen de boodschappen en koken. Maar toch hebben vaders meer invloed op het gewicht van hun kinderen dan de moeders.

Wetenschappers van de Australische universiteit van Newcastle onderzochten bijna 4000 kinderen van 8 of 9 jaar oud uit een tweeoudergezin, van wie één van de ouders ernstige overgewicht (obesitas) heeft.

Daaruit bleek dat een papa met met obesitas in combinatie met een mama met een gezond gewicht de kans op een kind met overgewicht aanzienlijk verhoogt. Het omgekeerde bleek niet het geval te zijn.

De Australische wetenschappers reageren verrast op hun tegenstrijdige bevindingen. Een echte verklaring kunnen zij dan ook nog niet geven. ‘Daar zijn we nog naar op zoek, maar we vonden het toch belangrijk om de resultaten zo snel mogelijk vrij te geven om vaders de boodschap mee te geven dat zij een belangrijke rol spelen bij het gezond houden van hun kinderen’, aldus co-auteur Emily Freeman.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Opvoedingsstijl vader van invloed op gewicht kind
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap vergroot kans op dik kind
Lees ook:Eetgedrag zwangere van invloed op gewicht kind
Lees ook:Kinderen van parttime werkende moeders zijn het gezondst
Lees ook:Vaker open ruggetje bij te zware moeder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Met dikke papa meer kans op dik kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>