‘Noten goed voor een slanke lijn’


Dagelijks een paar handjes noten kan overgewicht helpen voorkomen. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Louisiana.

Mensen die willen afvallen laten noten vaak links staan omdat ze rijk zijn aan vet. Maar onderzoek wijst uit dat noten er juist voor kunnen zorgen dat je slank blijft!

Uit een studie waarin de gegevens van ruim 13.000 mannen en vrouwen werden bestudeerd, bleek dat mensen die noten eten zoals amandelen, cashewnoten en pistachenoten een lager lichaamsgewicht hadden, een lagere Body Mass Index (BMI) en een smallere buikomvang vergeleken met mensen die geen noten eten.

Tegelijkertijd hadden ze minder kans om hart- en vaatziekten, diabetes en de voorloper ervan – het metabool syndroom – te ontwikkelen.

In de studie, gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition vergeleken de onderzoekers de risicofactoren voor hart- en vaatziekten, diabetes en metabool syndroom van mensen die regelmatig noten, vergeleken met mensen die nooit noten eten. Mensen die veel noten aten bleken gemiddeld twee kilo minder te wegen. Ook was hun buikomvang gemiddeld 2 centimeter smaller.

Het eten van noten als amandelen, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, walnoten en pistache noten, zorgde ook voor een hoger gehalte van het goede cholesterol (HDL) en een lager risico op chronische ziekten, waaronder hartziekten.

De onderzoekers adviseren daarom om dagelijks 3 eetlepels noten te nuttigen, als onderdeel van een gezond eetpatroon.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Handje noten goed voor de lijn
Lees ook:‘Nachtdienst draaien ook slecht voor het hart’
Lees ook:Zeven walnoten per dag voor een gezond hart
Lees ook:‘Pinda’s goed voor je hart’
Lees ook:Diabetes leidt tot hersenschade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>