‘Gezonde’ mueslireep niet zo gezond

Mueslirepen zijn vaak helemaal niet zo gezond als wordt gedacht. Ze zijn rijk aan suiker, verzadigde vetten en kilocalorieën, zo blijkt uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which?.

Which? deed onderzoek naar de 30 bestverkopende mueslirepen in Engeland, waaronder 7 speciaal voor kinderen. Meer dan de helft (16 repen) bevatte meer dan 30% suiker. Slechts 1 reep had geen suiker toegevoegd.

Volgens de consumentenorganisatie bevat een aantal mueslirepen zoveel suiker en verzadigd vet dat ze niet als gezonde voeding verkocht mogen worden.

In de repen werden in totaal maar liefst 18 verschillende soorten suiker gevonden, zoals glucosesiroop, honing, fructose en suiker uit fruit.

En 10 repen – waarvan 6 kinderrepen – bevattent te veel verzadigde vetten.

Bijna de helft van de mueslirepen bevatten meer dan 142 kcal. Eentje bevatte er maar liefst 277 calorieën; dat is behoorlijk voor een tussendoortje!

Bron: Evmi

 

Lees ook:Onderzoek onthult ware gelaat pindakaas
Lees ook:omega-6-vetzuur niet zo gezond?
Lees ook:‘Suiker heeft ten onrechte een slechte reputatie’
Lees ook:Kleine aanpassingen in voedingspatroon hebben meeste effect
Lees ook:Melk is écht goed voor elk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>