Stress onder Nederlandse werknemers valt mee

Nederlandse werknemers lijden in vergelijking met andere Europese landen het minst onder werkgerelateerde druk. Van de Nederlandse respondenten zegt slechts 11% zwaar overbelast te zijn en 23% geeft aan dat hun werk nadelig effect heeft op hun reserves. Dit is ver onder het Europese gemiddelde.

Dat blijkt uit onderzoek van de vacaturesite StepStone onder 6.206 deelnemers in acht Europese landen. Van de ondervraagden, zegt 29% dat hun werk nadelig effect heeft op hun gezondheid, terwijl zelfs één op de zeven (15%) bevestigd het gevoel heeft zwaar overbelast te zijn. Meer dan de helft (55%) is in staat om werkgerelateerde druk zonder problemen te weerstaan.

Onderling zijn er nogal wat verschillen tussen de Europese landen. Bijna tweederde van de Noorse en Nederlandse respondenten geeft aan geen last te hebben van stress van hun werk (61% en 66%). De Belgische ondervraagden daarentegen zeggen dat ze zich ofwel zwaar overbelast voelen (19%) of in ieder geval fysiek en mentaal gevolgen voelen door hun functie (35%).

Vergeleken met eerder onderzoek uit 2007 is het Europees gemiddelde nauwelijks veranderd.

Bron: Stepstone

Lees ook:Ieren grootste ‘binge-drinkers’ van EU
Lees ook:Hoe zeker ben jij over je adem?
Lees ook:Veel families maken ruzie tijdens kerst
Lees ook:Eén op vier Europese werknemers klaagt over rugpijn
Lees ook:‘Werk maakt ongezond’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Stress onder Nederlandse werknemers valt mee

  1. Leroy Meurs

    Voldoet u aan de normen van een gezond beweeggedrag? Kom er nu achter door deel te nemen aan het Nationaal Beweeg Onderzoek op http://www.schijfvandrie.nl . Het neemt maar 5 minuten van uw tijd in beslag.

    Elke deelnemer kan als beloning kosteloos deelnemen aan een persoonlijk leefstijlprogramma. Hierdoor leer je over gezond bewegen, en kun je aan de slag gaan met de tips en adviezen via een persoonlijk beweegplan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>