Meer HIV-infecties in Nederland, minder aids


Het aantal hiv-besmettingen in Nederland neemt toe. Dat stelt de Stichting HIV Monitoring. De stijging valt toe te schrijven aan onveilige seks onder homoseksuele mannen.

Het aantal mensen in Nederland dat aids krijgt of aan de ziekte overlijdt, neemt af. Dat is het gevolg van de komst van de zogenoemde higly active antiretroviral therapy, nu tien jaar geleden.Daardoor leven hiv-geïnfecteerden langer en in betere gezondheid.

In 2005 werden 950 nieuwe patiënten met een hiv-infectie geregistreerd, ongeveer driehonderd meer dan in 1996. De Stichting Monitoring vermoedt dat het hier niet alleen meer gaat om een ‘reservoir’ van reeds eerder geïnfecteerde personen, maar ook om recente infecties. Het totale aantal bij de stichting geregistreerde infecties ligt rond de 12.000.

Voor het eerst onderzocht de stichting ook hiv en aids in Curacao. Vooral de beperkte beschikbaarheid van aidsremmers vormt daar een bron van zorg.

Bron: AD.nl

Lees ook:Aantal nieuwe hiv-diagnoses neemt iets af
Lees ook:Goed nieuws op Wereldaidsdag!
Lees ook:Ruim 9000 Nederlanders weten niet dat ze hiv hebben
Lees ook:25 jaar strijd tegen aids
Lees ook:‘Aantal hiv-infecteringen stabiel’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>