Check: nieuwe website tandvleesziekten.nl

image2Heel interessant is het volgende:

Voor patiënten is er sinds kort een niet commercieel gebonden website die informatie geeft over tandvleesproblemen. De site is gemaakt door Dr. Johan van Dijk. De site laat zien hoe tandvleesontstekingen zich manifesteren, in hoeverre men zelf kan vaststellen of er afwijkingen aan het tandvlees zijn en wat er aan gedaan kan worden.
Tandvleesproblemen komen bijna bij alle volwassenen voor. Bij 30% van de bevolking is het gebitsbedreigend. In het begin is het nog onschuldig, het tandvlees bloedt snel bij aanraking, later treedt botverlies op, kunnen tanden verschuiven, raken los en kunnen verloren gaan.

Behalve dat tandvleesontstekingen tot gebitsverlies kunnen leiden is het ook schadelijk voor het lichaam. Bij mensen met tandvleesontstekingen komt meer aderverkalking voor en is de frequentie van hersen-en hartinfarcten sterk verhoogd. Ook heeft het een nadelig effect op ziekten als reuma, diabetes en longinfecties. En is de kans op vroeggeboorte verhoogd. Kortom tandvleesproblemen hebben nogal wat impact op de algemene gezondheid en moeten ook hierom worden voorkomen of behandeld.
Bij de behandeling van tandvleesinfecties heeft de tandarts een centrale rol. Hij stelt de conditie van het tandvlees vast, maakt eventueel röntgenfoto’s om te zien of en zo ja hoeveel bot is afgebroken en stelt samen met de patiënt een behandelplan op. Hij kan werkzaamheden delegeren naar de preventieassistente, de mondhygiënist of een gespecialiseerde tandarts, de parodontoloog.

Dr. Johan van Dijk getraind in de USA heeft bijna 40 jaar parodontale zorg verleend, voornamelijk in de Parodontologie Praktijk te Groningen en heeft omstreeks 50 voornamelijk klinisch relevante publicaties op zijn naam staan.

Lees ook:Verband ontstoken tandvlees en diabetes
Lees ook:Jointje veroorzaakt tandvleesontsteking
Lees ook:Zwanger raken? Dan eerst goed tandenpoetsen!
Lees ook:Tandarts kan helpen bij stoppen met roken
Lees ook:Minder naar de tandarts om hoge tarieven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>