Superfoods op Voordeligvitaal.nl

196-voordeligvitaal

Superfoods, ook wel eens raw food genoemd, winnen de laatste tijd aan populariteit. Superfoods zijn bepaalde groenten, fruitsoorten, peulvruchten, zaden en noten. Er zijn er in feite te veel op te noemen, maar enkele gekende zijn o.a. chia zaden, granaatappels, hennepzaad en kokosolie. De benaming verklapt het eigenlijk al: deze voedingsmiddelen zijn ‘supervoeding’ en bevatten in hoge percentages bepaalde voedingsstoffen, waaronder vitamines, aminozuren, mineralen en anti-oxidanten. Veel voeding die we in de supermarkt vinden bevat niet alleen weinig van deze belangrijke voedingsstoffen, maar is ook nog eens rijk aan toevoegingen zoals smaak- en kleurstoffen. Dit is nutriëntenarme voeding en zal op termijn een slechte invloed hebben op het lichaam.

Chia zaden bijvoorbeeld bevatten veel Omega 3 vetzuren. Maar superfoods hebben nog vele andere goede eigenschappen, zowel voor lichaam als geest. Deze voedingsmiddelen lenen zich goed voor het bereiden van een lekkere maaltijd, maar ook voor het samenstellen van een evenwichtig dieet. Er een smoothie van maken, is ook iets wat veel mensen doen.

Op Voordeligvitaal.nl vind je verschillende recepten, maar ook een groot assortiment aan deze ‘supervoeding’. Bestellingen plaatsen gaat eenvoudig via de webwinkel en de producten worden bij u thuis bezorgd. Bestellen vóór 17u, betekent de producten overmorgen al thuis hebben (mits op voorraad).

Geen reacties // Reageer