Negen gratis diensten van zorgverzekeraars waar je niet bij stilstaat

headerPWdoor Caroline Leek

Je zorgverzekering gebruik je vooral als je ziek bent. Maar de service van zorgverzekeraars gaat verder dan dat. Veel
zorgverzekeringen (link: http://www.prizewize.nl/verzekeringen/zorgverzekering/) bieden onverwachte diensten, ook voor als je gezond bent en dat wilt blijven!

Hieronder vind je 9 diensten die zorgverzekeraars gratis aanbieden.

1. Gezondheidscheck
Je tanden laat je regelmatig controleren op gaatjes door de tandarts. Waarom dan ook niet je lichaam regelmatig laten checken? Veel aanvullende verzekeringen vergoeden een keer per jaar een gezondheidscheck. Daarin word je onderzocht op de meest voorkomende ziekten op jouw leeftijd. Je kunt je bloed laten controleren, foto’s laten maken en lichamelijk onderzoek laten doen.

2. Sport- en beweegadvies
Veel aanvullende verzekeringen vergoeden een consult van de sportarts. Hier kun je terecht voor allerlei vragen over sport en gezondheid – bijvoorbeeld over voeding, je lichamelijke conditie, trainen en sportschoenen. Ook als je een blessure hebt of wilt beginnen met sporten, komt de kennis van een sportdeskundige goed van pas. Die weet precies hoe je op een gezonde manier bezig kunt zijn met sporten. Soms krijg je ook een vergoeding voor hulpmiddelen als sportbraces, sportbrillen of speciale zolen voor in je sportschoenen.

3. Voedingsadvies
Eet je vegetarisch, heb je een allergie of heb je gewoon vragen over gezonde voeding? Veel aanvullende verzekeringen vergoeden (een of meerdere) consulten bij een voedings- of dieetdeskundige.

4. Korting op sportabonnementen
Bij een groot aantal zorgverzekeringen kan je korting aanvragen voor je sportschoolabonnement. Sommige zorgverzekeraars geven ook korting op andere sporten, of vergoeden zelfs deels je sportschoenen of -kleding.

5. Saunabezoek
Een dagje ontspannen in de sauna, het voelt als een luxe! Veel zorgverzekeringen vinden het bovendien goed voor je welzijn. Daarom bieden sommige zorgverzekeraars je een leuke korting op de entreeprijs. Zo kun je zomaar 10 tot 15% minder betalen op vertoon van je verzekeringspas.

6. Gezondheidscursus
Veel zorgverzekeraars komen je tegemoet in cursussen die een gezonde leefstijl bemoedigen. Denk aan een stoppen-met-rokencursus of een programma om gewicht te verliezen. Maar ook een reanimatiecursus of een EHBO-cursus wordt vaak deels vergoed.

7. Advies bij medische behandelingen
Als je medische hulp nodig hebt, valt het soms niet mee om te kiezen uit de vele behandelingen. Weinig mensen weten dat je met vragen hierover goed terechtkan bij je zorgverzekeraar. Je verzekeraar heeft uitgebreide kennis van behandelingen: wat de voor- en nadelen zijn per behandeling en wat wel en niet wordt vergoed, bijvoorbeeld. Schroom dus niet om hen daarnaar te vragen!

8. Second opinion
Twijfel je aan het oordeel van een zorgverlener? Dan kun je nog een keer een onderzoek laten doen, op kosten van de verzekeraar.  De kosten van een second opinion krijg je vergoed uit de basisverzekering.

9. Wachtlijstbemiddeling
Als je een behandeling, operatie of consult nodig hebt, wil je dat zo snel mogelijk. Helaas worden veel mensen geconfronteerd met een flinke wachtlijst. Je zorgverzekeraar kan dan voor je bemiddelen. Deze zoekt dan een ziekenhuis of behandelingscentrum waar je sneller terecht kunt.

Over PrizeWize
PrizeWize (link: http://www.prizewize.nl/) is de vergelijkingssite voor energie, internet/tv/telefonie en schade- en zorgverzekeringen, voor de consument en mkb’er. Met een transparant en onafhankelijk vergelijkingssysteem zorgt PrizeWize ervoor dat de bezoeker altijd het beste advies krijgt, passend bij zijn situatie en wensen.

Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: ZieZo
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Bewuzt
Lees ook:ADV: Agis biedt internet zorgverzekering met korting
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Anderzorg
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: ZilverenKruis achmea

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Negen gratis diensten van zorgverzekeraars waar je niet bij stilstaat

  1. EHBOcollege

    Elk jaar maken wij een overzicht van de vergoedingen voor een EHBO opleiding. Wil je een cursus EHBO volgen? Kijk dan eens op http://ehbocollege.nl/nieuwsarchief. Je vindt daar ook de vergoedingen voor 2016!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>